Messi bespreekt mogelijke zesde WK-deelname en zijn voetbalpensioen

Reacties

De kans bestaat dat Lionel Messi zich over drie jaar met Argentinië meldt op het WK. De 36-jarige wereldkampioen sluit niet uit dat hij het toernooi in Canada, de Verenigde Staten en Mexico nog meemaakt als speler. Messi wil volgend jaar sowieso naar de VS, waar het toernooi om de Copa América wordt gehouden.

Messi bespreekt mogelijke zesde WK-deelname en zijn voetbalpensioen

Messi bereikte eind vorig jaar zijn sportieve hoogtepunt door met Argentinië in Qatar wereldkampioen te worden. Het leek voor de aanvaller het perfecte einde van een rijke interlandloopbaan, maar Messi denkt voorlopig nog niet aan stoppen. Zelfs het WK van 2026 zit in zijn hoofd.

'Ik richt me eerst op de Copa América van volgend jaar, daar wil ik naartoe', vertelde Messi in een interview met komiek Migue Granados op YouTube. 'Ik weet niet of ik het volgende WK haal. Ik denk er nog niet echt over na. Het hangt ervan af hoe ik me dan voel. Het duurt nog drie jaar.'

Voorlopig is Messi nog van plan om voetballer te blijven, al heeft hij wel nagedacht over wat hij daarna zou willen. 'Ik wil er eigenlijk nog niet aan denken, want ik geniet nog veel van wat ik nu doe. Ik houd van alles wat met voetbal te maken heeft. Het lijkt me leuk om jonge spelers te gaan trainen, al moet ik zeggen dat het vak van technisch directeur me ook wel wat lijkt. Ik ben er nog niet over uit.'

Aan het interview ging overigens een opmerkelijk moment vooraf:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Argentinië
Meer over Argentinië
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.