Messi (16) jongste doelpuntenmaker Dijon ooit

Reacties

Als je Rayane Messi heet en je bent profvoetballer, heb je grote schoenen te vullen. Maar vooralsnog stelt deze zestienjarige aanvaller niet teleur. Nadat hij vorige week de jongste debutant was namens Dijon, maakte hij vrijdagavond ook als jongste speler ooit een doelpunt.

Messi (16) jongste doelpuntenmaker Dijon ooit
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

De aanvaller had een fijne avond namens het Franse Dijon op bezoek bij US Orléans in de Championnat National, het derde niveau van Frankrijk. Nadat hij op zestienjarige leeftijd (en tien maanden en dertien dagen) debuteerde vorige week, maakte hij met zijn eerste doelpunt ooit de winnende goal. Het publiek scandeerde 'Messi, Messi, Messi' toen hij het veld betrad een kwartier voor tijd. Tien minuten daarna maakte hij met enig fortuin de winnende goal. 

'Zelfs in mijn allermooiste dromen had ik nooit gedacht dat ik zo'n avond zou meemaken. Het was heel gek dat het publiek mijn naam scandeerde', glimlachte de piepjonge aanvaller, die met beide benen op de grond bleef staan, ondanks dat hij de jongste doelpuntenmaker ooit werd namens Dijon.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Messi is een jeugdinternational van Frankrijk en staat te boek als een van de grootste talenten van het land. Hij is geen familie van Messi en heeft ook geen directe binding met Argentinië of de kleine Argentijn. Hij komt via zijn vader aan zijn achternaam, die uit Kameroen afkomstig is. Ook een groot verschil: deze Messi is rechtsbenig, maar dus ook al wel jong succesvol. 

Spelersprofiel

R. Messi


Geboortedatum:
23 mei 2007
Leeftijd:
16
Geboorteplaats:
Sèvres
Nationaliteit
Frankrijk
Huidige club:
Dijon II
Huidige club:
Dijon
Nationaal team:
Frankrijk Onder 17
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.