Mertens wint in verhit treffen van Sneijder en Amrabat

Napoli heeft maandag in een vriendschappelijke wedstrijd met 3-1 gewonnen van Galatasaray. Dries Mertens maakte als invaller zijn opwachting voor de club uit Napels, terwijl Wesley Sneijder en Nordin Amrabat namens de Turken van zich deden spreken.

In het treffen om de zogeheten Acqua Lete Cup begon Mertens op de bank. De van PSV overgekomen Belg zag hoe zijn ploeg door een kopbal van Goran Pandev al na vier minuten op voorsprong stond.

Na rust was het Amrabat die op aangeven van Sneijder voor de schitterende gelijkmaker zorgde. De ingevallen aanvaller dribbelde naar binnen en schoot de bal keihard via de onderkant van de lat raak. Sneijder was basisspeler en deed 68 minuten mee, terwijl Amrabat direct na rust zijn opwachting mocht maken.

De ploeg van trainer Rafael Benítez won uiteindelijk met 3-1 door goals van Juan Zúñiga en een benutte strafschop van Lorenzo Insigne. Voorafgaand aan de strafschop sloegen de stoppen bij Galatasaray-doelman Fernando Muslera door. Hij was zo boos dat de scheidsrechter van dienst een rode kaart aan Danny Nounkeu en een strafschop gaf dat hij de leidsman een duw gaf. Daarop mocht de Uruguayaan ook vertrekken en beëindigde Galatasaray de wedstrijd met negen man.

Pepe Reina en Gonzalo Higuaín werden maandagavond in Napels gepresenteerd aan het publiek, maar speelden nog niet. Zijn kwamen respectievelijk over van Liverpool en Real Madrid. Voor Higuaín werd liefst 37 miljoen euro betaald. Overigens waren de feestelijkheden in Napels flink versoberd vanwege het busongeluk in de buurt van Napels dat zondagavond aan 39 mensen het leven kostte.