'Mertens kan zeer pikante transfer maken, Overmars op vinkentouw'

Reacties

Dries Mertens kan een zeer pikante transfer gaan maken. De Belgische aanvaller ontwikkelde zich de afgelopen jaren tot clubicoon bij Napoli, maar geniet nu interesse van rivaal Juventus. Ook Antwerp FC zou de transfervrije Rode Duivel willen strikken.

'Mertens kan zeer pikante transfer maken, Overmars op vinkentouw'

De Belg siert dinsdag de voorpagina van La Gazzetta dello Sport. Volgens de toonaangevende Italiaanse sportkrant moet Mertens de stand-in worden van Dusan Vlahovic. Juventus is al maanden op zoek naar een alternatief voor de Servische aanvaller. Na het vertrek van Paulo Dybala waren de pijlen gericht op Álvaro Morata, maar Atlético Madrid werkt niet mee aan een overgang. Ook Timo Werner (Chelsea), Luis Muriel (Atalanta Bergamo), Roberto Firmino (Liverpool) en Anthony Martial (Manchester United) bleken onhaalbaar. Daarom werd de aandacht verlegd en is men nu bij Mertens uitgekomen.

© La Gazzetta dello Sport

Juventus is op zoek naar een polyvalente aanvaller, die op meerdere posities uit de voeten kan. Daarnaast is het een voorwaarde dat er geen transfersom betaald hoeft te worden. In het geval van Morata zou het dus om huur gaan. De komst van Mertens is aantrekkelijk, omdat hij in Napels uit zijn contract is gelopen.

De overgang zou pikant zijn, omdat Mertens de afgelopen jaren zich ontwikkelde tot clubicoon bij Napoli. De oud-speler van AGOVV, FC Utrecht en PSV werd topscorer aller tijden in het zuiden van Italië. In totaal speelde hij liefst 397 officiële wedstrijden voor de club. Gezien de intense rivaliteit van de club met Juventus zou een transfer naar Turijn beladen zijn. Gonzalo Higuaín werd na een gelijke transfer persona non grata in Napels en kreeg te maken met ferme bedreigingen. Kalidou Koulibaly zegde om die reden een transfer naar de Oude Dame af.

Toch denkt Juventus er met Mertens uit te kunnen komen. Al heeft het stevige concurrentie. Valencia zou interesse hebben, net als het Turkse Trabzonspor, terwijl Marc Overmars ook graag ziet dat Mertens naar De Bosuil komt. Bij Antwerp FC ligt een meerjarig contract klaar dat Mertens over de streep zou moeten trekken.

Bekijk hier al onze video's
Meer Serie A
Meer over Serie A
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.