Mendy grapt na zware blessure, Bürki móét de bal hebben

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Mendy grapt na zware blessure, Bürki móét de bal hebben

• Ondanks een zware blessure blijft Benjamin Mendy op social media een positivo. Donderdag werd bevestigd dat de verdediger van Manchester City zijn kruisband afgescheurd heeft. Een dag eerder stelde een journalist dit al vast, waarop Mendy afvroeg waarom hij praatte als een dokter, terwijl hij journalist is. Nu de gescheurde kruisband helaas toch een feit is, denkt Mendy dat de journalist in kwestie toch wel een toekomst heeft in het ziekenhuis. De linksback staat door zijn blessure naar verwachting zo'n zes maanden aan de kant.

Roman Bürki heeft een ritueel voor de wedstrijd en dat heeft Borussia Dortmund heel goed gezien.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Deze fans hebben vierduizend kilometer afgelegd voor hun cluppie. Gelukkig viel er wat te juichen. Zorja Loehansk won uiteindelijk met 0-1 bij Athletic Bilbao.

Lionel Messi vanaf de tribune zien schitteren, dat is voor de grootste fans niet genoeg natuurlijk. Tijdens het Champions League-duel met Sporting Lissabon uitte een fan zijn liefde voor de superster van Barcelona op bijzondere wijze.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Als recordaankoop van Arsenal kun je natuurlijk niet in zomaar een auto boodschappen doen. Alexandre Lacazette wordt gespaard tijdens de Europa League-wedstrijd van Arsenal tegen BATE Borisov en de Franse spits had daardoor de tijd om boodschappen te doen in Engeland. Met een auto ter waarde van een kleine 300 duizend euro parkeerde Lacazette voor de deuren van de supermarkt.

Manuel Neuer wordt onder meer geroemd om zijn spelhervattingen en zijn goede uittrappen, maar de Duitse goalie heeft dan ook letterlijk een zeer stevige rechtervoet. 'In 2008 had ik bij Schalke 04 eenzelfde blessure als ik nu heb. Toen is er een metalen plaat in mijn voet geplaatst, die zit er nog steeds. Ik heb er geen problemen mee en voel me er comfortabel bij.' (Bild)

'Het is ongelooflijk, het is niet normaal. Het lijkt wel of ik populairder ben geworden sinds ik gestopt ben.'
Louis van Gaal was woensdag in Parijs om voor Ziggo Sport de wedstrijd tussen Paris Saint-Germain en Bayern München te analyseren. De voormalig bondscoach merkte dat hij nog steeds erg in trek is bij het publiek. 'Als ik zeg ja, dan ben ik arrogant, maar het is gewoon zo.'

• Over Van Gaal gesproken: hij vindt dat Ajax vertrouwen moet houden in Marcel Keizer. De trainer staat onder druk, maar volgens Van Gaal kan hij beter niet worden ontslagen. 'Tijdens mijn eerste jaar bij Ajax riep iedereen om Johan Cruijff. Vervolgens wonnen we de UEFA Cup en toen was iedereen het vergeten. Ook Keizer maakt een moeilijk begin door, maar geef hem de tijd. Peter Bosz heeft hetzelfde meegemaakt. Toen was hij ook al bijna ontslagen.'

'75 euro voor een kaartje? We zijn Neymar niet!'
• De fans van Bayern München hebben kritiek op de ticketprijzen voor het uitduel met Paris Saint-Germain.

Gonzalo Higuaín was woensdag eindelijk weer belangrijk voor Juventus in het duel met Olympiakos. De Argentijn hield altijd vertrouwen in zijn kunnen. 'Ik voelde geen druk. Het belangrijkste is om rustig te blijven, dan krijg je vanzelf resultaat. Ik raakte niet in de war van kritiek of beledigingen omdat ik vertrouwen hield in mezelf.' (Mediaset Premium)

• Enige vorm van bescheidenheid kent Michy 'Batsman'-shuayi niet. De Belg maakte woensdag in blessuretijd de winnende treffer voor Chelsea tegen Atlético Madrid.

• FC Utrecht-doelman David Jensen kreeg in de laatste twee competitieduels liefst elf goals tegen. Oud-keeper Stefan Postma ziet het als een mentale test voor de Deen. 'Ik heb wel vaker in mijn carrière meer dan vijf keer de bal uit het net moeten halen. Vreselijk is dat. Ik lieg als ik zeg dat het niet in je koppie gaat meespelen. David maakte dit nog niet eerder mee in Utrecht, dus het is een mentale test. Maar zeker weten dat hij die doorstaat.' (AD)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.