Verbeek wijst aanbod uit Iran af, Kwakman kritisch op Heitinga

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Verbeek wijst aanbod uit Iran af, Kwakman kritisch op Heitinga

Gertjan Verbeek heeft een aanbieding uit Iran afgeslagen. De oefenmeester is na zijn ontslag bij VfL Bochum werkloos op trainersvlak, maar wacht selectief op zijn nieuwe club. 'Er is nog niets voorbij gekomen wat ik een leuk avontuur of een leuke uitdaging vind.' (Omroep Fryslân)

Kees Kwakman, voetballer bij FC Volendam en zo af en toe analist bij voetbalprogramma's, snapt de kritiek op John Heitinga als analist. De oud-speler van Ajax zat meermaals bij Veronica Champions League-wedstrijden te analyseren, wat op sociale media kon rekenen op niet al te veel positieve woorden. 'Ja, dat snap ik wel, want John had niet zoveel te vertellen', vertelt Kwakman. (Nieuwe Revu)

Francesco Totti viert woensdag zijn eerste verjaardag sinds 25 jaar als niet-voetballer. De clubicoon van AS Roma zette na afloop van afgelopen seizoen een punt achter zijn carrière. De 41-jarige Italiaan wordt bij de club uit Rome nu bestuurslid

Pep Guardiola deed dinsdagavond een 'Van Gaal'. De Nederlandse oefenmeester lag in zijn tijd als manager van Manchester United eens op het gras, en in het Champions League-duel tussen Manchester City en Shakhtar Donetsk deed Guardiola hetzelfde. Kansen missen is niet fijn...

Cristiano Ronaldo maakte dinsdagavond opnieuw twee goals in de Champions League en na zijn 1-3 uit bij Borussia Dortmund, juichte een blond meisje op de tribune geheel in stijl van de Real Madrid-vedette. Bekijk hieronder de vermakelijke beelden.

Saúl Ñíguez is inmiddels sterkhouder bij Atlético Madrid, maar het had niet veel gescheeld of zijn carrière was anders verlopen. In 2015 moest de Spaans international met spoed naar het ziekenhuis vanwege nierproblemen, doktoren vroegen zich af hoe de problemen op te lossen, maar Saúl wilde maar één ding: voetballen. 'De dokter zei: ''Ik verwijder je nier niet. Probeer dit, dat...''', spreekt Saúl. 'Ik zei: nee. Ik wil voetballen. Haal het eruit.' Inmiddels is de nier verwijderd en ziet zijn coach Diego Simeone in de middenvelder één van 's werelds beste spelers voor de toekomst. 'Hij heeft alle kwaliteiten om één van de beste middenvelders te worden: de wil om te werken, balbehandeling, passing, snelheid, het ritme en hij is ook kopsterk.' (The Guardian)

'Hij had mijn zoon kunnen zijn als ik iets eerder was begonnen.'
• Het zijn woorden van Stijn Schaars, de oudste speler van SC Heerenveen over Kik Pierie, de jongste speler in de selectie van de Friezen. Pierie is zeventien jaar en geboren in het jaar 2000. Schaars vindt het passen bij het huidige Nederlandse voetbal. 'Hier moet je op je zestiende, zeventiende of achttiende doorbreken.' (FOX Sports)

Tim Matavz speelt graag tegen Europese topspitsen. Vitesse neemt het donderdag op tegen OGC Nice, waardoor hij tegenover Mario Balotelli staat. De Italiaan is spits van de Fransen en Matavz wil graag van het enfant terrible leren. 'Ik vind het leuk als spits om tegen ploegen met spitsen als Ciro Immobile en Mario Balotelli te spelen. Dat zijn spitsen waar ik veel respect en bewondering voor heb.' (De Telegraaf)

Danny Blind is absoluut niet boos op Dick Advocaat, die opstapte als assistent van Blind bij het Nederlands elftal. Nu is Advocaat zelf bondscoach, maar dat maakt de oud-verdediger niet veel uit. 'Die teleurstelling was groot, maar op iemand als Advocaat kun je simpelweg niet boos blijven. Dat heeft twee redenen: hij neemt zijn beslissingen vanuit zijn hart en het is gewoon een geweldige vent. Een echt voetbaldier, dat altijd voor zijn sport heeft geleefd.' (AD)

• Sheffield Wednesday verloor afgelopen zondag in eigen huis de derby tegen Sheffield United met 2-4, maar coach Carlos Carvalhal vindt nog steeds dat The Owls een goed team hebben. Om dit duidelijk te maken, deed de Portugese oefenmeester iets heel vreemds op de persconferentie na afloop. Carvalhal frommelde een biljet van twintig pond in elkaar, sloeg erop en vroeg de vragende journalist: 'Hoeveel is het nu waard? Nog steeds twintig pond niet waar?'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.