Memphis vol onbegrip over eerste helft: 'Dit kan gewoon niet'

Memphis Depay vindt het onbegrijpelijk hoe Oranje in de eerste helft voor de dag kwam tegen Duitsland (2-3). De Duitsers kwamen voor rust op een 0-2 voorsprong en die achterstand had met een beetje pech nog hoger uit kunnen vallen. 'We speelden alsof we er niet in geloofden.'

'Onbegrijpelijk', zei Memphis bij de NOS over het feit dat Oranje een wedstrijd met twee gezichten speelde tegen Duitsland. 'De eerste helft verspelen we gewoon eigenlijk. We hadden het heel moeilijk en zaten er niet lekker in. Dat is teleurstellend, zeker als je zo'n tweede helft speelt. Dat doen we fantastisch. Maar dan heb je al wel een helft verspeeld.'

Om te vervolgen: 'We vroegen ook aan elkaar: hoe kan dat? We speelden alsof we er niet in geloofden. We kwam niet aan de bal, maar creëerden wel twee heel goede kansen. Als een van die er in gaat, kijk je er misschien ook weer anders tegenaan. Maar we waren overal te laat. Wat we hadden afgesproken, over hoe we druk zouden zetten, deden we niet. Dat is heel teleurstellend en daar moeten we scherp op zijn. Daar moeten we van leren, want dat kan gewoon niet.'

Over de tweede helft was Memphis vanzelfsprekend wel erg tevreden: 'Als je op 2-2 komt, is dat heel erg knap. En als je twee keer scoort, kan je ook een derde scoren. Ik vind dat we bij de 2-2 moesten blijven voetballen. Nog meer tussen de linies spelen. Dat deden we af en toe, maar het ging iets te traag. Ik weet niet of het vermoeidheid was, omdat we steeds druk zetten. Misschien was dat het. Maar we mogen ook die goal in de laatste seconde niet tegenkrijgen. Dat is teleurstellend en daar zijn we boos over.'

Toch wil Memphis ook vooral de goede dingen van de eerste twee EK-kwalificatiewedstrijden meenemen. 'Al met al is het een goede week geweest en met die tweede helft in gedachten moeten we verder bouwen. Maar we gaan nog wel naar die eerste helft kijken en aanwijzen wat er beter moet. Dit is een keiharde les.'