Aangeslagen Van Dijk: 'Oranje heeft nog een lange weg te gaan'

Virgil van Dijk stond zondagavond aangeslagen de pers te woord na de nederlaag tegen Duitsland in de EK-kwalificatie. Oranje knokte zich knap terug van een 0-2 achterstand, maar boog alsnog het hoofd.

'We wisten dat we nog een lange weg te gaan hebben en dat blijkt maar weer vanavond', vertelde de Oranje-aanvoerder aan de NOS. 'Dit is zuur, heel zuur.'

Al na 34 minuten koesterde Die Mannschaft een 0-2 voorsprong in de Johan Cruijff Arena. 'We waren zoekende in de eerste helft. Zij hadden heel veel beweging en bij ons stond het organisatorisch niet goed. Na rust pakten we het sterk op. Het stond verdedigend ook goed en Frenkie de Jong speelde meer vanuit het middenveld.'

Nederland werd met twee goals beloond voor het betere spel, maar sloot het duel alsnog als verliezer af. 'We kwamen zo goed terug. Dan moet je minimaal een punt pakken. Balen dat dat niet is gelukt.'