Memphis stuurt Everton naar Europese uitgang

Reacties

Voor Everton is overwinteren in Europa uitgesloten. Olympique Lyon gaf het B-team van The Toffees het laatste duwtje richting de uitgang (3-0). Cuco Martina viel met een nare nekblessure uit.

Memphis stuurt Everton naar Europese uitgang

Olympique Lyon - Everton 3-0
Mede ingegeven door slechte vooruitzichten in de Europa League koos waarnemend Everton-manager David Unsworth voor een flinke gewijzigde basisploeg. 'Ik geef andere spelers de kans zich te laten zien, zodat ze een kans hebben om zondag tegen Watford te spelen', zei de opvolger van de ontslagen Ronald Koeman. Onder anderen Wayne Rooney, Leighton Baines en Phil Jagielka bleven aan de kant.

Van de Nederlandse spelers bood het plan van Unsworth alleen voor Cuco Martina uitkomst. In tegenstelling tot Davy Klaassen (bank) en Maarten Stekelenburg (tribune) stond de linksback in de basis. Het werd een dramatische avond voor Martina. Kort voor rust ging hij noodgedwongen naar de kant na een uitermate ongelukkige val. Na behandeling op het veld werd hij per brancard met een brace om zijn nek naar de catacomben vervoerd. Daarna werd hij naar een ziekenhuis gebracht.

Het werd een avond die voor Everton slecht afliep. In de 68ste minuut gaf Bertrand Traoré The Toffees een volgende gevoelige tik. Juist op het moment dat de gasten zich na een mindere eerste helft terugkrabbelden werd de 1-0 geïncasseerd. Een kwartier tijd maakte Houssem Aouar aan de onzekerheid een einde. Op aangeven van Memphis Depay, die voor rust een vrije trap op de vuisten van keeper Jordan Pickford had geknald, tekende de invaller voor de 2-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De tweede gele kaart voor Evertons Morgan Schneiderlin tien minuten voor tijd paste in de verloren avond van Everton, dat in de slotfase door Memphis nog een volgende klap kreeg. De Oranje-international gaf het duel met een fraaie treffer met zijn hoofd voor de Fransen een passend slot.

Apollon Limassol – Atalanta Bergamo 1-1
Atalanta Bergamo heeft zich nog niet verzekerd van een plaats in de knock-outfase van de Europa League. De Italiaanse formatie, met Hans Hateboer als basiskracht en Marten de Roon als invaller, kwam tegen Apollon na ruim een uur op voorsprong. Josip Ilicic benutte een strafschop, die was toegekend na een overtreding van Alef op de Sloveense international. In de blessuretijd moest Atalanta de voorsprong toch uit handen geven. Emilio Zelaya was de gelukkige, waardoor de Cyprioten de (kleine) kans op Europese overwintering nog in leven hielden.

Stand Groep E in Europa League
Stand Groep E in Europa League
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.