Memphis staat voor schut met Lyon

Olympique Lyon heeft zichzelf zaterdagavond geblameerd tegen Lorient. Thuis tegen de laagvlieger gingen Memphis Depay en consorten met liefst 1-4 onderuit.

Lyon was de torenhoge favoriet voor de clash met de nummer negentien van de Ligue 1. Corentin Tolisso zette L'OL op aangeven van Memphis nog wel op voorsprong, maar na die goal in de 28ste minuut was het gedaan met het verweer van de thuisploeg.

Met een schitterende effectbal vanaf twintig meter verzorgde Majeed Warris vlak voor rust de 1-1. Sylvain Marveaux maakte vier minuten na de pauze de 1-2 na een inschattingsfout van doelman Anthony Lopes. Benjamin Moukandjo liep in de 74ste minuut de 1-3 binnen, waarna hij zes minuten later na een enorme flater van Lopes ook nog de vierde van de wedstrijd verzorgde.

Door de overwinning stijgt Lorient naar de achttiende plaats. Lyon blijft vierde, met een achterstand van liefst veertien punten op nummer drie Paris Saint-Germain. Donderdag neemt Memphis het met zijn ploeg in de kwartfinale van de Europa League op tegen Besiktas.