Memphis simpelweg onmisbaar voor het Oranje van De Boer

Reacties

Memphis Depay speelde donderdagavond niet zijn beste wedstrijd in het Nederlands elftal, iets wat hij zelf na afloop ook beaamde, maar was met een binnengeschoten strafschop wel weer belangrijk voor zijn ploeg. De cijfers van Memphis in Oranje blijven daardoor bijzonder.

Memphis simpelweg onmisbaar voor het Oranje van De Boer
© Pro Shots
Nederland
Nederland
2 - 0
Oostenrijk
Oostenrijk

Memphis opende al vroeg in de wedstrijd de score en zette het Nederlands elftal daarmee op het juiste spoor voor de uiteindelijke 2-0 overwinning. In de tien competitieve interlands van Oranje in dit seizoen (dus: oefenduels niet meegerekend) was Memphis direct betrokken bij acht goals: vijf keer als afmaker, driemaal als aangever. In dit kalenderjaar staat de teller op zes interlandgoals. Het is pas juni, maar Memphis heeft zijn meest trefzekere jaar in Oranje nu al geëvenaard.

Frank de Boer zat in oktober 2020 voor het eerst als bondscoach op de bank bij het Nederlands elftal. Sinds dat moment heeft Memphis acht keer gescoord voor zijn land. Daarmee moet hij alleen Romelu Lukaku van de Belgen voor zich dulden: hij heeft sinds het debuut van De Boer als bondscoach van Oranje tien doelpunten gemaakt voor De Rode Duivels.

Memphis had donderdag ook zijn negende goal met De Boer als zijn coach op de voet. Op aangeven van Wout Weghorst kon de aanvaller van dichtbij binnenschieten, maar hij raakte de bal niet goed. 'Het was een fantastische bal van Wout en die moet gewoon binnen, klaar', zei Memphis na afloop tegen de NOS. 'Ik was een beetje laat en die bal stuiterde op een hoogte dat mijn been er niet goed achter kwam. Dat kan gebeuren in het voetbal. De volgende gaat er wel weer in.'

Zijn binnengeschoten strafschop was een stuk overtuigender. 'Dat geeft normaal gesproken vertrouwen aan een team en aan een speler, maar we vonden elkaar voorin niet in de combinaties', analyseerde Memphis het spel van Oranje. 'We verloren ook veel ballen, het was een beetje slordig. Nee, het was niet top om te zien, maar we leverden strijd, bleven hard werken met druk zetten. Daar moeten we ook naar kijken. Ik denk dat we daarom deze overwinning boeken. Het was niet met het beste voetbal, helaas, maar 2-0, een clean sheet, zes punten: prima.'

Donderdag kon VI melden dat de transfer van Memphis naar Barcelona nu echt is afgerond en het is dan ook niet verrassend dat de aanvaller in de Catalaanse sportkranten weer volop aandacht krijgt. De Oranje-international vindt zichzelf (opnieuw) terug op de cover van Mundo Deportivo. 'Memphis: een doelpunt en de volgende ronde', kopt de krant. En zo is het maar net.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.