Memphis kan zich weer laten zien aan Xavi

Reacties

De ziekenboeg van Barcelona loopt langzaam leeg. Trainer Xavi heeft laten weten dat ook Memphis Depay weer klaar is voor speelminuten, hij maakt deel uit van de selectie voor het uitduel van zaterdag met Granada.

Memphis kan zich weer laten zien aan Xavi
© Pro Shots
Granada
Granada
1 - 1
Barcelona
Barcelona

Barcelona werd de voorbije weken geplaagd door een stortvloed aan blessures en daar kwam een corona-uitbraak overheen. Tijdens zijn persconferentie in aanloop naar het duel met de nummer dertien van La Liga vertelde Xavi onder meer dat Memphis weer terug is na zijn hamstringblessure. Na het duel met Bayern München, op 8 december, kwam de Oranje-international door die kwetsuur niet meer in actie.

De coronaperikelen verdwijnen langzaam naar de achtergrond. Hoewel aanwinst Ferran Torres vrijdag opnieuw positief testte, is hij samen met Pedri nog de enige die om die reden afwezig is. Ondertussen probeert de Catalaanse club er ook nog alles aan te doen ruimte in het salarisbudget te maken om de voor 55 miljoen euro van Manchester City overgenomen aanvaller in te schrijven voor de competitie.

Ondertussen zijn ook verdediger Ronald Araújo en aanvaller Ansu Fati op de terugweg na hun blessureleed. Xavi liet weten dat zij mogelijk woensdag van de partij zijn. Dan staat Barcelona in Riyad tegenover Real Madrid in de halve finale van de strijd om de Supercoppa.

Mede door al het blessureleed heeft Barcelona onder Xavi nog geen verpletterende indruk gemaakt. De opvolger van Ronald Koeman won vijf van zijn tien duels, maar was kansloos tegen Bayern (3-0) en verloor ook van Real Betis (0-1). Toch heeft de succesvolle middenvelder van weleer het gevoel dat het de goede kant op gaat. 'Met een zege bij Granada komen we dichter bij de Champions League-plekken. Tot nu toe is alleen Bayern veel beter geweest, we konden tegen alle andere ploegen prima mee. En dat zal woensdag tegen Real niet anders zijn. Sinds het duel met Bayern zijn we namelijk ook beter geworden.'

'Uiteindelijk werken we keihard om prijzen te winnen', vervolgde Xavi. 'Toen ik hier kwam was het zeker niet het beste moment uit de geschiedenis van de club, maar ik heb het gevoel dat we alles weer op de rit hebben. Ik ben blij met wat ik zie in de kleedkamer en kijk positief naar de toekomst.'

LaLiga

Stand LaLiga 2021/2022

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
8
4
80-31
+49
86
2
Barcelona
38
21
10
7
68-38
+30
73
3
Atlético Madrid
38
21
8
9
65-43
+22
71
4
Sevilla
38
18
16
4
53-30
+23
70
5
Real Betis Sevilla
38
19
8
11
62-40
+22
65
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer M. Depay
Meer over M. Depay
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.