Memphis kan niet in toekomst kijken: 'Ik kan wel dromen van grote clubs...'

Reacties

Memphis Depay heeft toegegeven dat het mislopen van kwalificatie voor de Champions League mogelijk bepalend is voor zijn toekomst is bij Olympique Lyon, maar weigerde zich openlijk uit te spreken over een naderend vertrek. Ook ging hij in op de geruchten dat Ronald Koeman hem naar Barcelona zou willen halen. 

Memphis kan niet in toekomst kijken: 'Ik kan wel dromen van grote clubs...'
© Pro Shots
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais
4 - 1
Dijon
Dijon

Memphis drukte vrijdagavond met een hattrick meteen zijn stempel op de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe Ligue 1-seizoen tegen Dijon. Het leidde uiteraard tot complimenten voor de 26-jarige aanvaller, maar ook tot vragen over zijn toekomst. Zijn volgend jaar aflopende contract is immers nog altijd niet verlengd. En als dat zo blijft, lijkt Lyon genoodzaakt om hem te verkopen. Maar volgens France Football wil Lyon zijn ploeg juist om Memphis heen bouwen.

Tegen Dijon werd nog maar eens duidelijk waarom. Memphis scoorde voor rust twee keer en completeerde in de tweede helft zijn hattrick. Het typeert de klasse van de Lyon-captain, aldus trainer Rudi Garcia. 'We zagen Memphis 35 minuten niet, maar in de tien minuten daarna maakte hij het verschil met zijn individuele kwaliteiten. De 'topspelers' zijn er om hun stempel te drukken. Het hielp ons enorm dat Memphis het verschil maakte en dat we daardoor leidden in de rust.'

Want daardoor begon Lyon met veel meer rust en vertrouwen aan de tweede helft, zag Garcia. 'We speelden beter in de tweede helft, al waren we wel minder efficiënt dan in de eerste helft. We vielen samen aan en we verdedigden samen. En als we zo spelen, zijn we voor de tegenstander een heel lastige ploeg om tegen te spelen. We moeten op deze manier doorgaan', zei de trainer van Lyon, dat anderhalve week geleden nog in de halve finale van de Champions League stond.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Memphis kon daarin niet voorkomen dat Bayern München met 3-0 te sterk was, maar maakte vrijdag dus wel weer het verschil. 'Ik ben heel blij dat ik deze avond drie keer heb gescoord, maar het was nog niet eens mijn beste wedstrijd', vertelde de uitblinker in Franse media. 'Dit geeft een vreemd gevoel, we gaan heel snel van het ene naar het andere seizoen', constateerde Memphis, die zich na zijn blessure naar eigen zeggen weer goed voelt en blij is om op het veld te staan.

Of dat ook tijdens het nieuwe seizoen weer in Lyon zal zijn, valt te bezien. 'Natuurlijk is het moeilijk dat we geen Champions League spelen, maar we moeten er alles aan doen om daarin terug te keren. Ik kan niet in de toekomst kijken', sprak hij tegenover Télefoot. Later tijdens de persconferentie kreeg hij vragen over de mogelijke interesse van Koeman. 'Ik heb nog niet met hem gesproken. Ik ben gefocust op OL. Ik kan wel dromen van grote clubs, maar ik probeer mijn best te doen zolang ik hier ben.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Luis Suárez zou zeker nog topscorer kunnen worden in de Eredivisie'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Olympique Lyon
Meer over Olympique Lyon
Meer M. Depay
Meer over M. Depay
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.