Olympique Lyon opent Ligue 1-seizoen met 'Memphis-festival'

Het oude seizoen is nog maar net afgelopen, of het nieuwe seizoen is voor Olympique Lyon alweer begonnen. In het eerste competitieduel van het nieuwe seizoen was Memphis Depay vrijdagavond in de eerste helft al direct goud waard voor zijn werkgever.

Olympique Lyonnais
4 - 1
Dijon
Dijon

Negen dagen na de uitschakeling door Bayern München, in de halve finale van de Champions League, stond voor Lyon alweer de Ligue 1-ouverture op het programma. Daarin kreeg het al vroeg een tikkie van het bezoekende Dijon FCO, dat via een droge knal van Aurélien Scheidler in de korte hoek de leiding nam. Daarna was het echter overtuigend de beurt aan Memphis, die in de laatste zes minuten voor rust even flink uit zijn slof schoot.

Dat begon met de 1-1 in de 39ste minuut: de vrijdag weer voor Oranje opgeroepen aanvaller benutte een penalty soeverein. Op slag van rust was hij wéér belangrijk. Na een werkelijk weergaloze actie in de zestien gaf Memphis een keiharde voorzet, die door Wesley Lautoa in zijn eigen doel werd gewerkt. Omdat het een eigen doelpunt betrof komt er geen officiële assists achter de naam van de Nederlander, maar een fraai moment was het zeker.

Maar daarmee was de koek nog niet op. In de extra tijd van de eerste helft controleerde Memphis de bal in de zestien, hij speelde zichzelf knap vrij, om vervolgens de ruststand te bepalen op 3-1. 'Festival de Memphis', zo schreef zijn club Lyon na de 2-1 op Twitter. Een term die eigenlijk wel op de hele eerste helft van toepassing was.

De Memphis-show bleek de voldoende basis voor een succesvolle start van het nieuwe Ligue 1-seizoen. Sterker nog, in de tweede helft was er nog een toegift van de Oranje-international. Na ruim een maakte hij er vanaf elf meter ook nog 4-1 van. Het bleek de eindstand van het duel, waarin Kenny Tete als invaller een kleine bijrol speelde. Memphis, die in de 71ste minuut werd gewisseld, was dé man van de avond.