'Lyon wil ploeg rond Memphis bouwen: Tete mag weg, Boadu op verlanglijstje'

Reacties

Voor het eerst in 24 jaar tijd speelt Olympique Lyon komend seizoen geen Europees voetbal. Directeur Juninho gaf na de verloren halve finale tegen Bayern München al aan dat hij verwacht dat bijvoorbeeld Houssem Aouar en Moussa Dembélé zullen vertrekken. Maar volgens France Football​​​​​​​ staat er nog veel meer te gebeuren in Lyon.

'Lyon wil ploeg rond Memphis bouwen: Tete mag weg, Boadu op verlanglijstje'
© Pro Shots

Volgens het Franse medium is het vooral de vraag wat aanvoerder Memphis Depay gaat doen, nu Olympique Lyon komend seizoen alleen wedstrijden in Frankrijk zal spelen. De 26-jarige Nederlandse captain heeft nog een contract tot medio 2021 en de Franse club moet de Oranje-international dus eigenlijk deze zomer verkopen om nog geld aan hem over te houden, mits Memphis zijn contract niet verlengt. France Football stelt dat Juninho komend seizoen een ploeg rondom de Nederlander wil bouwen, maar dan zal Memphis wel wat water bij de wijn moeten doen wat betreft salaris.

Net als Memphis is ook de toekomst van Kenny Tete onzeker in Lyon. Spartak Moskou zou geïnteresseerd zijn in de 24-jarige rechtsback en Juninho lijkt de Nederlander niet tegen te gaan houden. Net als Rafael, Marcelo en Fernando Marçal zou Tete mogen vertrekken, mits zij hun contract niet willen verlengen. Juninho heeft zich bovendien al ingesteld op een vertrek van Aouar en Dembélé. Zij moeten tientallen miljoenen in de kas brengen en daarmee de basis vormen voor een nieuw tijdperk in Lyon. Met de miljoenen voor Aouar en Dembélé kan trainer Rudi Garcia gaan bouwen aan een elftal dat bij zijn ideeën past. Die ideeën zijn ook de redenen dat Tete en Rafael zouden mogen vertrekken, net als Youssouf Koné en voormalig Ajacied Bertrand Traoré.

Uiteraard zijn ze in Lyon niet alleen bezig met het vertrek van spelers, maar er wordt ook druk gezocht naar spelers die het nieuwe project van de club zien zitten. Volgens France Football zou Myron Boadu een van de spelers moeten zijn die Olympique Lyon moet gaan versterken. Les Gones zijn namelijk op zoek naar een snelle aanvaller en de negentienjarige AZ-spits past in dat profiel. Boadu zou er tevens voor moeten zorgen dat Karl Toko Ekambi meer concurrentie krijgt en zijn niveau op moet krikken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Olympique Lyon
Meer over Olympique Lyon
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.