Memphis en Traoré flitsend van start met Lyon, Nice verslikt zich

Reacties

Olympique Lyon heeft in navolging van AS Monaco en Paris Saint-Germain geen punten gemorst tijdens de eerste speelronde van de Ligue 1. De halvefinalist van het voorbije Europa League-toernooi zette zaterdag voor eigen publiek RC Strasbourg opzij. Olympique Nice ging wél de boot in.

Memphis en Traoré flitsend van start met Lyon, Nice verslikt zich

Olympique Lyon - RC Strasbourg 4-0
Met zomeraanwinsten Bertrand Traoré en Mariano Díaz alsmede Nabil Fekir en Memphis Depay trok Lyon van meet af aan ten aanval. Dat leidde in de absolute beginfase tot onder meer een riante kans voor de Nederlander, die een rebound om zeep hielp na een knappe actie van Traoré.

Het bleek uitstel van executie voor Strasbourg, dat halverwege de eerste helft alsnog op achterstand kwam door een rake knal van Díaz, die werd aangespeeld door Memphis. Rond het uur besliste Lyon het duel. Eerst verzilverde Fekir een door Traoré afgedwongen strafschop, waarna Díaz de 3-0 aantekende na een ongelukkig moment in de defensie van Strasbourg.

Bij het scheiden van de markt liet Fekir nog zijn tweede en Lyons vierde treffer aantekenen, na een counter. Memphis maakte de negentig minuten vol.

Saint-Étienne - Olympique Nice 1-0
Drie dagen na het uitschakelen van Ajax in de derde voorronde van de Champions League ging Olympique Nice in competitieverband onderuit. Saint-Étienne bleek met 1-0 te sterk door een vroege treffer van Jonathan Bamba na voorbereidend werk van Oussama Tannane.

Nice moest het stellen zonder de geblesseerde Mario Balotelli en de geschorste Jean-Michaël Seri. De deelnemer aan de play-offs van de Champions League is in de markt voor Wesley Sneijder.

Eerder op de dag won het nog Neymar-loze Paris Saint-Germain met 2-0 van promovendus Amiens. Kampioen AS Monaco opende het seizoen vrijdag met een 3-2 zege op Toulouse.

Bekijk alle rangen en standen in de Ligue 1

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.