Nice richt alle pijlen op Sneijder

Reacties

De weg is vrij voor Wesley Sneijder om te kiezen voor OGC Nice. De Franse club heeft de afgelopen weken hardnekkig geprobeerd om Omar Abdulrahman als aanvallende middenvelder in te lijven, maar zijn zaakwaarnemer Samir El Gaaouiri laat weten dat de beste speler van Azië van het seizoen 2016/17 niet langer in beeld is bij OGC Nice.

Nice richt alle pijlen op Sneijder

Dat betekent dat OGC Nice al zijn pijlen zal gaan richten op Wesley Sneijder. De ploeg van Lucien Favre moet maandag zijn lijst van spelers indienen voor de volgende voorronde van de Champions League en stelt alles in het werk om de Nederlander op die lijst te zetten.

Uiteindelijk is Omar Abdulrahman afgehaakt nadat OGC Nice hem een ultimatum had gegeven. De 25-jarige middenvelder wordt al jaren in verband gebracht met belangstellende Europese clubs en was eigenlijk al klaar met onderhandelingen met Nice. De middenvelder verdient bij Al Ain echter bijna zes miljoen euro netto en moest bij Nice genoegen nemen met veel minder. ‘Omar moest uiteindelijk binnen 24 uur de knoop doorhakken en dat kan hij niet. Omar en Nice waren wel mondeling akkoord maar er waren ook complicaties wat betreft een nieuw contract bij Al Ain. Het was onmogelijk om dat binnen 24 uur op te lossen’, zegt Samir El Gaaouiri.

Dat betekent dat de Franse club doorschakelt naar Sneijder. Als de Nederlander besluit te kiezen voor OGC Nice, dan zal hij net als Abdulrahman genoegen moeten nemen met een ‘bescheiden’ contract. In Frankrijk zijn Paris Saint-Germain, AS Monaco, Olympique Lyon, Olympique Marseille, Girondins Bordeaux en Saint-Étienne de clubs die de hoogste salarissen betalen. OGC Nice is een club met een voor Franse begrippen bescheiden budget. Als Sneijder kiest voor OGC Nice dan is dat vooral een keuze voor het Nederlands elftal.

De Utrechter zit wat zijn keuze betreft toch enigszins in tijdnood. Bondscoach Dick Advocaat heeft al aangegeven dat hij de middenvelder liever vandaag dan morgen ziet aanvangen met de training bij een club, omdat reeds over minder dan vier weken de cruciale kwalificatie-interland tegen Frankrijk moet worden gespeeld. Verder heeft Sneijder ook al te horen gekregen dat hij zijn interlandloopbaan vaarwel zegt wanneer hij kiest voor een club uit de Verenigde Staten of het Midden-Oosten. Eerder was Sneijder in beeld bij Los Angeles FC, terwijl er ook een lucratief contract voor hem klaar lag bij een club uit de Verenigde Arabische Emiraten. In een eerder stadium was ook het Franse Nantes in beeld maar ook dat heeft uiteindelijk niet geresulteerd in een verbintenis.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.