Memphis blij met kans bij Barça: 'Ik heb meer wedstrijdritme nodig'

Reacties

Memphis Depay is blij dat hij zaterdag weer mocht starten bij Barcelona. De aanvaller maakte tegen Elche zijn eerste goal van het seizoen. Voor Memphis was het wel pas zijn derde optreden, na een invalbeurt tegen Viktoria Plzen en een basisplek tegen Cádiz.

Memphis blij met kans bij Barça: 'Ik heb meer wedstrijdritme nodig'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
3 - 0
Elche
Elche

Door de komst van Robert Lewandowski en de concurrentie op de flanken van Ousmane Dembélé, Ferran Torres, Ansu Fati en Raphinha had trainer Xavi Hernández tot nu toe nog weinig speeltijd over voor Memphis. In de Champions League-kraker tegen Bayern München bleef de Nederlander negentig minuten op de bank.

'Ik krijg dit seizoen nog niet veel minuten, maar ik blijf onverminderd hard werken', vertelde Memphis zaterdagavond bij Barça TV. 'Ik ben blij met mijn doelpunt. Als ik de kans krijg, probeer ik het team te helpen. Ik weet wat ik de ploeg kan geven, dat laat ik ook zien op de training. Ik ben blij dat ik vandaag de kans kreeg.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Memphis maakte een fraaie beweging voordat hij scoorde. 'Ik heb leren voetballen op straat, daar ontwikkel je dit soort acties.' De aanvaller gaat zo met een goed gevoel naar het Nederlands elftal, maar hoopt richting het WK wel meer aan spelen toe te komen. 'Ik heb meer wedstrijdritme nodig. Als je weinig speelt, is het lastig om dat op te doen. Ik vind het fijn dat ik bij de nationale ploeg de kans krijg om te spelen. Daarna kom ik terug om het team te helpen.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.