Meisjesdromen komen uit in nagenoeg uitverkocht Philips Stadion

Reacties

Negen maanden na het Europees kampioenschap in eigen land blijven de Leeuwinnen onverminderd hot bij de jeugd.Lieke Martens en consorten zijn bekende Nederlanders geworden en hun posters sieren menig kinderkamer. Eindhoven kleurt vrijdag oranje.

Meisjesdromen komen uit in nagenoeg uitverkocht Philips Stadion

En weer een vol stadion voor een WK-kwalificatiewedstrijd van de vrouwen. Nadat eerder Nijmegen en Groningen te klein waren, spelen de vrouwen vrijdagavond in een nagenoeg uitverkocht Philips Stadion. Een bijzondere wedstrijd omdat de vrouwen in 2017 voor het eerst meer dan twintigduizend toeschouwers op eigen bodem trokken en dat kunstje reeds vijfmaal wisten te herhalen. Intussen gaan we de dertigduizend dus voorbij.

Nederland heeft na het onnodige puntenverlies in de vorige kwalificatiewedstrijd maar één missie: drie punten halen om zo de koppositie in de WK-kwalificatiepoule boven Noorwegen te consolideren. Alleen de nummer één uit de poule plaatst zich namelijk direct voor het WK in Frankrijk dat in de zomer van 2019 wordt afgewerkt, en er wacht ook nog een uitwedstrijd in Noorwegen. Voor een aantal leden in de selectie komt vrijdagavond een meisjesdroom uit. Spelen in een vol PSV-stadion.

Kika van Es zal zich bijvoorbeeld even in haar armen moeten knijpen. Ze kon heel goed voetballen toen ze klein was. Veel beter dan de meeste jongetjes met wie ze voetbalde. Maar ja, prof kon je als meisje niet worden in de vorige eeuw. Ze had een plan, ze knipte haar haren kort, noemde zichzelf Randy en niemand die meer zag dat ze een meisje was. Op het veld viel ze steeds meer op door haar fanatisme en kwaliteiten en het plan werkte ook nog heel even. Ze werd namelijk uitgenodigd bij haar favoriete club, bij het grote PSV om met talentvolle jongetjes te gaan voetballen. Helaas is het leven geen Hollywood en viel ze dus al vrij snel door de mand en dus ook af.

Veel later begon PSV met een vrouwenteam en het laat zich raden, Van Es was erbij en speelde vol trots in het rood en wit in de Eredivisie Vrouwen. Ze haalde Oranje en leek ook de droom een WK te mogen spelen uit te zien komen. Een dubbele beenbreuk zorgde er echter voor dat ze de wedstrijden in Canada voor de televisie moest volgen. Na het EK van vorig jaar leek er geen droom meer over, maar vrijdagavond mag ze met Oranje haar PSV-stadion inlopen. En een zo goed als uitverkocht PSV-stadion ook nog eens. Als speelster van Oranje.

Ronaldo
Ze is niet de enige die zichzelf even in haar arm zal moeten knijpen. Want ook de kleine Daniëlle van de Donk zat haar hele leven op de tribunes bij de mannen van PSV. Dat gaat vanzelf als je hele familie fan is van de club. Dan ben je lid van de kindersupportersclub Foxy van PSV. En ook al ben je dan een van de beste speelsters ter wereld en sta je onder contract bij Arsenal, dan nog blijft het een meisjesdroom die eindelijk uitkomt. Spelen voor een vol stadion op hetzelfde veld als waar haar helden Luc Nilis, Ronaldo en Ruud van Nistelrooij voetbalden.

Ook voor Vivianne Miedema kan het een bijzondere avond worden. Als fanatieke Feyenoord-aanhanger zal ze nog even moeten wachten op een volle Kuip, maar nog geen vijf jaar na haar debuut als zestienjarige in Oranje kan ze vrijdagavond doelpunt nummer vijftig voor de Leeuwinnen aantekenen. Nederland en Noord-Ierland trappen vrijdagavond af om 20.00 uur, het duel is live te zien bij Veronica.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.