Megatransfer Ziyech volgend bewijs dat opleiden loont

Reacties

Komende zomer verhuist Hakim Ziyech voor 44 miljoen euro van Ajax naar Chelsea. Het is een volgend voorbeeld dat opleiden loont: meerdere partijen profiteren immers van deze toptransfer.

Megatransfer Ziyech volgend bewijs dat opleiden loont
© Pro Shots

Een transfer als die van Ziyech is een ecosysteem op zich. Niet alleen de technicus, zijn zaakwaarnemer en Ajax profiteren ervan, maar ook zijn vorige clubs FC Twente (400.000 euro) en SC Heerenveen (1,5 miljoen) krijgen een deel van de opbrengst.

Eerder in de carrière van Ziyech rinkelde de kassa ook al. In 2014 verkocht Heerenveen de speler aan FC Twente voor vier miljoen euro en twee jaar later ging hij voor elf miljoen door naar Ajax. Toen deelden ook de amateurclubs waar Ziyech in zijn jeugd speelde mee met een opleidingsvergoeding. ASV Dronten kreeg zo'n 20.000 euro en Reaal Dronten nog altijd 6.000 euro.

Opleiden loont dus en opleiden op een hoog niveau loont nog veel meer. Dat laat ook onderstaande top-25 zien van Nederlandse spelers die vanuit de Eredivisie naar het buitenland zijn getransfereerd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.