'Barça ziet Eredivisie als kweekvijver: Utrecht kan vruchten plukken'

Reacties

Barcelona overweegt serieus om komend seizoen enkele spelers te stallen bij FC Utrecht. De Eredivisie heeft zich immers al bewezen als een competitie waar talenten zich goed kunnen ontwikkelen.

'Barça ziet Eredivisie als kweekvijver: Utrecht kan vruchten plukken'
© Pro Shots

Dat geldt bijvoorbeeld voor Oriol Busquets. De 21-jarige defensieve middenvelder, geen familie van Sergio, maakte tot het stilvallen van de Eredivisie wekelijks veel minuten bij FC Twente en sluit in de voorbereiding op het nieuwe seizoen aan bij het eerste elftal, alvorens hij waarschijnlijk opnieuw wordt verhuurd.

En  van meer spelers uit het B-elftal van de Catalanen. En volgens Mundo Deportivo zouden er zomaar een paar in de Domstad kunnen worden gestald. Barcelona en FC Utrecht zijn nog steeds van plan de voorgenomen samenwerking af te ronden, al zijn de handtekeningen nog niet gezet.

Centrale verdediger Jorge Cuenca in actie voor Jong Spanje tijdens een kwalificatieduel met Jong Montenegro.
© Pro Shots
Centrale verdediger Jorge Cuenca in actie voor Jong Spanje tijdens een kwalificatieduel met Jong Montenegro.

Dat staat de komst van enkele spelers van Barcelona B dus niet in de weg. Verdedigers Jorge Cuenca (20), Chumi (21) and Guillem Jaime (21) worden genoemd als kandidaten voor een jaar ervaring opdoen bij FC Utrecht. Ook linksback Juan Miranda (foto), dit seizoen verhuurd aan Schalke 04, bewandelt mogelijk die route.

De plannen van Barça om diverse spelers te verhuren, hangen nog wel af van hoe het seizoen eindigt. In de Segunda División B streed het B-elftal om promotie, voordat de competitie werd stilgelegd. Komt de ploeg van trainer Javier Garciá komend seizoen een niveau hoger uit, dan zou dat nog zaken kunnen veranderen.

Ajax
Een van de grotere talenten van Barça, de zeventienjarige Pedri, komt dit seizoen uit voor Las Palmas in de Segunda División. Eerder meldde Diario Sport al dat Ajax had geïnformeerd naar de optie om de vleugelaanvaller te huren. Ook diverse clubs uit La Liga, zoals Real Betis, Celta de Vigo en Real Sociedad, hebben interesse.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.