Megaschorsing voor 'hoofdstamper' Ibrahimovic

Reacties

De Engelse voetbalbond pakt Tyrone Mings hard aan voor het stampen op het hoofd van Zlatan Ibrahimovic. De verdediger van Bournemouth ontvangt een schorsing van liefst vijf wedstrijden, iets waar zijn club niet mee kan leven.

Megaschorsing voor 'hoofdstamper' Ibrahimovic

Tijdens de wedstrijd tussen Manchester United en Bournemouth (1-1) vochten Mings en Ibrahimovic de nodige duels uit met de landing van Mings op het hoofd van de Zweedse aanvaller als een van de excessen. Het incident ontging de scheidsrechter, maar de tuchtcommissie van de FA grijpt nu alsnog in. De Engelse voetbalbond beoordeelt de actie als een bewuste daad en houdt de verdediger voor vijf wedstrijden aan de kant.

Bournemouth is het niet eens met de zware straf. De nummer veertien van de Premier League is teleurgesteld over de beslissing van de FA en gelooft niet dat bewezen kan worden dat Mings bewust op het hoofd van Ibrahimovic ging staan. 'Op basis van hoe wij Mings kennen, geloven wij dat een dergelijke actie absoluut niet past bij zijn persoonlijkheid', valt te lezen in een statement op de website.

Ibrahimovic wreekte zich tijdens de wedstrijd al met een elleboogstoot in het gezicht van Mings, waarvoor de aanvaller een schorsing van drie wedstrijden ontving.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.