Megaschorsing Arda blijft ondanks flinke verlaging fors

Reacties

De arbitragecommissie van de Turkse voetbalbond (TFF) heeft de megaschorsing die Arda Turan twee weken geleden kreeg flink verlaagd. Toch blijft er nog een behoorlijke straf openstaan.

Megaschorsing Arda blijft ondanks flinke verlaging fors

Arda ging door het lint in de wedstrijd tussen Istanbul Basaksehir en Sivasspor van 4 mei, waarin de thuisploeg een late gelijkmaker om de oren kreeg (1-1). Dit zorgde voor frustratie bij Arda. Nadat de grensrechter een inworp had gegeven aan Sivasspor, gaf Arda de assistent een duw. Hij ontving een directe rode kaart en haalde hierna ook nog op agressieve wijze verhaal bij de scheidsrechter.

De Turkse bond toonde geen enkel medeleven met Arda en besloot hem voor liefst zestien wedstrijden te schorsen. De middenvelder ging daar met succes tegen in beroep: donderdag werd de schorsing door de arbitragecommissie verlaagd tot tien wedstrijden. Daar heeft Arda er reeds twee van uitgezeten, waardoor hij de eerste acht duels van het nieuwe seizoen moet missen.

Istanbul Basaksehir (de werkgever van Eljero Elia) nam Arda in januari met een ingewikkelde constructie over van Barcelona. Arda wordt voor liefst tweeënhalf jaar verhuurd aan de club uit Istanbul, maar Barça behoudt het recht om de speler die periode aan een andere club te verkopen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.