Overbodige Arda verlaat Barcelona en gaat op jacht naar Turkse landstitel

Reacties

Arda Turan keert terug naar Turkije. Barcelona en Istanbul Basaksehir hebben een akkoord bereikt over de overgang van de middenvelder, die in het Camp Nou niet langer nodig was.

Overbodige Arda verlaat Barcelona en gaat op jacht naar Turkse landstitel

Afgelopen dinsdag maakte Basaksehir-voorzitter Göksel Gümsdag al bekend dat er werd gesproken over Arda en de deal is snel afgerond. Arda wordt voor liefst tweeënhalf jaar verhuurd aan de club uit Istanbul, maar Barça behoudt het recht om de speler die periode aan een andere club te verkopen. Istanbul Basaksehir, waar ook Eljero Elia onder contract staat, staat na zeventien speelronden bovenaan in de Süper Lig en hoopt met Arda aan boord voor de titel te kunnen gaan.

De dertigjarige Arda maakte in de zomer van 2015 voor 34 miljoen euro de overstap van Atlético Madrid naar Barcelona, maar mocht vanwege het transferverbod van de Catalanen pas een half jaar later in actie komen voor zijn nieuwe club. Erg succesvol werd de samenwerking tussen Barcelona en Arda niet. De technicus slaagde er niet in om een vaste basisplaats te veroveren.

Mede vanwege blessureleed kwam Arda dit seizoen in nog geen enkele wedstrijd in actie en het was al een tijdje duidelijk dat Barcelona de honderdvoudig Turks international in januari wilde laten gaan. Dat is dus gelukt. Istanbul Basaksehir is de derde Turkse club in de loopbaan van Arda, die eerder voor Galatasaray en Masisaspor (laatstgenoemde club op huurbasis) uitkwam.

Voor Arda stopt de teller bij Barcelona op 55 officiële wedstrijden, waarin hij vijftien keer scoorde en elf assists leverde. Hij werd in het seizoen 2015/16 kampioen van Spanje met de Catalanen en won twee keer de Copa del Rey (2015/16 en 2016/17) en keer de Spaanse Super Cup (2016).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.