Mega-achterstand op Rangers kost Celtic-manager de kop

Reacties

De wegen van Celtic en manager Neil Lennon scheiden met onmiddellijke ingang, zo heeft de Schotse kampioen woensdagochtend bevestigd.

Mega-achterstand op Rangers kost Celtic-manager de kop
© Pro Shots

De 49-jarige oefenmeester stond als gevolg van de belabberde resultaten onder enorme druk. In een statement meldt Celtic dat Lennon zelf zijn ontslag heeft aangeboden. Assistent-manager John Kennedy zal de honneurs voorlopig waarnemen.

'We maken om meerdere redenen een moeilijk seizoen door. Natuurlijk is het frustrerend en teleurstellend dat we niet hetzelfde niveau halen als afgelopen jaar', aldus Lennon in een statement. 'Ik heb keihard gewerkt om dit om te draaien, maar helaas bleef een serie die we nodig hadden om hieruit te komen uit.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Door Celtics wisselvallige prestaties is een unieke tiende achtereenvolgende landstitel allang uit zicht geraakt. Na dertig speelrondes heeft eeuwige rivaal Rangers FC liefst achttien punten meer verzameld. De prestaties in Europa - Celtic eindigde onderaan in zijn Europa League-groep met slechts vier punten - konden het nationale leed bepaald niet verzachten.

Lennon trad in februari 2019 aan als opvolger van de naar Leicester City vertrokken Brendan Rodgers en loodste Celtic in zijn tweede termijn als manager naar twee landstitels, twee Schotse FA Cups en één League Cup.

Premiership

Stand Premiership 2020/2021

Schotland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Glasgow Rangers
33
28
5
0
78-10
+68
89
2
Celtic
33
20
9
4
66-24
+42
69
3
Hibernian
33
16
8
9
44-31
+13
56
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Celtic
Meer over Celtic
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.