Meest ervaren speler van Duitsland krijgt veeg uit de pan: 'Eruit ermee'

Reacties

Thomas Müller verdient op het WK geen basisplaats bij Duitsland, vindt Mario Basler. Met zijn 116 interlands is Müller de meest ervaren international van Die Mannschaft, maar zijn topvorm bereikt hij volgens Basler al lang niet meer.

Meest ervaren speler van Duitsland krijgt veeg uit de pan: 'Eruit ermee'
© Pro Shots
Duitsland
Duitsland
0 - 1
Hongarije
Hongarije

'Müller is in topwedstrijden niet meer de speler die hij geweest is. Dat heb je in de afgelopen weken ook kunnen zien bij Bayern München', vindt Basler, die zelf tussen 1996 en 1999 ook voor Bayern speelde. Hij pleit in een interview met Sport1 voor basisplaatsen voor Jamal Musiala, Leroy Sané en Kai Havertz. 'En Ilkay Gündogan is een klasse beter dan Müller als voetballer.'

Als het aan Basler ligt, verdwijnt de 33-jarige Müller ook bij Bayern uit de basis. De grootmacht wist de laatste vier competitieduels niet te winnen. 'Een Müller die compleet uit vorm is, eruit ermee! Geef Serge Gnabry een kans en niet alleen de spelers die al twintig jaar bij Bayern spelen', geeft Basler als advies aan trainer Julian Nagelsmann.

© Pro Shots

Basler vindt de selectie van Duitsland 'top' en ziet geen rol weggelegd voor Mario Götze, die dit seizoen een basisplaats heeft bij Eintracht Frankfurt. 'We hebben Götze op dit moment niet nodig. Hij heeft wat meer tijd nodig om te acclimatiseren.' Ook over de invulling van de defensie heeft de dertigvoudig international een heldere mening.

'Het zou fataal zijn als Hansi Flick aan Antonio Rüdiger heeft laten weten dat hij de leider van de verdediging wordt. Daar is het veel te vroeg voor. Zodra Niklas Süle doorheeft dat fitheid belangrijk is op het hoogste niveau, moet hij het vertrouwen krijgen. Hij is een topverdediger.' Duitsland speelt vrijdag in de Nations League tegen Hongarije en zondag tegen Engeland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.