Meer onheil dreigt voor Man City: ook Premier League start onderzoek

Reacties

In navolging van de UEFA is ook de Premier League-organisatie een onderzoek gestart naar het handelen van Manchester City op de transfermarkt, zo heeft de BBC onthuld. De Engelse grootmacht dreigt in de problemen te komen door het overtreden van regels omtrent Financial Fair Play en het aantrekken van jeugdspelers.

Meer onheil dreigt voor Man City: ook Premier League start onderzoek

De Premier League bracht vrijdagmiddag een statement naar buiten waarin het uitlegde meer informatie te hebben opgevraagd bij Manchester City over de recente beschuldigingen. Het gaat om het mogelijk overtreden van de financiële reglementen, onrechtmatige instroom van jeugdspelers en constructies waarbij derde partijen gedeeltelijk eigenaar zijn van een speler. Manchester City krijgt de kans om uit te leggen dat het binnen de regelgeving gehandeld heeft. Pas dan volgt mogelijk een sanctie.

Het statement van de organisatie achter de Engelse competitie komt daags na meer slecht nieuws vanuit de UEFA voor The Citizens. Donderdag werd bekend dat de Europese voetbalbond beschuldigingen van diverse media, met name Der Spiegel, gaat onderzoeken. Manager Pep Guardiola werd daar tijdens zijn persconferentie naar gevraagd en zei het volste vertrouwen te hebben in een goede afloop. Ook hij is niet bang dat zijn succes wordt overschaduwd door mogelijke straffen. 'Nee, zeker niet', antwoordde hij resoluut.

De focus van de onderzoekende partijen ligt onder meer op de gang van zaken rond het aantrekken van Jadon Sancho op veertienjarige leeftijd. De zaakwaarnemer van de dribbelaar die bij Borussia Dortmund inmiddels is uitgegroeid tot een ster ontving rond het moment van de overstap van Watford naar Manchester City tweehonderdduizend euro van de topclub. Volgens City was dat voor scoutingswerkzaamheden in Zuid- en Midden-Amerika, maar daar zijn door Der Spiegel vraagtekens bij geplaatst. Ook kreeg de vader van Sancho een mail, waarin werd geschetst wat zijn toen veertienjarige zoon als profspeler zou kunnen gaan verdienen in het Etihad Stadium. Volgens de club ging het niet om een verkapt contractvoorstel, maar werd slechts een indicatie gegeven.

Chelsea is vrijdag ook dieper in de problemen gekomen. De FIFA heeft het verzoek afgewezen om de eind februari opgelegde transferban uit te stellen. Lees hieronder een uitgebreid verhaal over de gevolgen van een transferban.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.