ME beschermt video-arbiter Blom tegen woedende fans

Reacties

De Mobiele Eenheid moest er woensdagavond aan te pas komen om de veiligheid van Kevin Blom te waarborgen. De arbiter, die bij het KNVB-bekerduel tussen PEC Zwolle en FC Utrecht (1-2) functioneerde als videoscheidsrechter, werd belaagd door fans van de thuisclub.

ME beschermt video-arbiter Blom tegen woedende fans

PEC leek dankzij een treffer van Nicolai Brock-Madsen lang af te stevenen op een bekerzege op Utrecht, maar de bezoekers kwamen tien minuten voor tijd op gelijke hoogte via Kevin Conboy. In de extra tijd ging Utrecht-aanvaller Richairo Zivkovic vervolgens makkelijk naar de grond na een duel met Dirk Marcellis. Björn Kuipers wees vervolgens naar de stip. 'Ik had geen twijfel', vertelde de arbiter van dienst in gesprek met FOX Sports. 'Maar ik checkte het wel nog even met Kevin Blom. Die zei dat het een correcte penalty was.'

Zivkovic ging zelf achter de bal staan en knikkerde Zwolle met een rake strafschop uit het bekertoernooi. Zijn rol bij het beslissende moment werd Blom door de supporters van de Zwollenaren kennelijk behoorlijk kwalijk genomen. Zij vonden dat Blom de beslissing van zijn collega terug had moeten draaien.

De videowagen van de KNVB, waar Blom zijn dienst draaide, stond geparkeerd achter het vak waar de harde kern van Zwolle huist. De ME moest daarom ingrijpen om de veiligheid van de videoscheidsrechter te waarborgen.

PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen wilde de schuld voor de late tegentreffer niet bij de arbitrage leggen. In plaats daarvan wees hij naar het onhandig verdedigen van ploeggenoot Marcellis. 'Ik vind het zó achterlijk. We hebben dit in het begin van het seizoen ook al gehad tegen Utrecht. In die hoek, daar moet je hem gewoon voor je houden. Ik vind dat echt fucking dom', aldus de rechtsback.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.