Mbappé zet PSG na turbulente week op spoor welkom resultaat

Reacties

Paris Saint-Germain heeft zondag de koppositie verstevigd. Kylian Mbappé legde de basis voor een positieve afsluiting van de turbulente week.

Mbappé zet PSG na turbulente week op spoor welkom resultaat
© Pro Shots
Troyes
Troyes
1 - 3
PSG
PSG

Hoewel hij ontbrak in Stade de l'Aube, was zijn naam zeker verbonden aan de uitwedstrijd van PSG tegen Troyes. Lionel Messi had met zijn trip naar Saoedi-Arabië, de gemiste training en zijn disciplinaire straf de aandacht op zich gevestigd. In de aanloop naar de wedstrijd tegen de degradatiekandidaat was hij het onderwerp van gesprek geweest.

De harde kern van PSG had de gang van zaken aangegrepen om het ongenoegen over het teleurstellende seizoen en het gedrag van de sterren kenbaar te maken. De club sprak schande van die protesten bij onder meer het huis van Neymar.

Ook rond Stade de l'Aube liet de PSG-aanhang zich gelden. Tot hun ongenoegen waren ze niet welkom geweest in het stadion. De aanhang van de thuisploeg liet op zijn beurt de ontevredenheid blijken binnen het stadion. In de eerste helft werd het duel stilgelegd vanwege vuurwerk, dat door supporters op het veld was gegooid.

Over het verloop van de wedstrijd was er op dat moment ook reden tot klagen geweest bij de thuisclub. Al in de achtste minuut had Kylian Mbappé de score geopend namens PSG. De Franse aanvaller kopte raak nadat de bal na een voorzet van Vitinha via de lat terug was gekomen in het veld.

Troyes deelde wat speldenprikken uit, maar de laagvlieger was niet bij machte de sterren van PSG echt te verontrusten. Na bijna een uur moest de thuisploeg de handdoek in de ring gooien. Na een prachtige steekpass van Marco Verratti kopte Vitinha via een carambole de bal in het doel van Troyes; 0-2.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Troyes mocht hopen op een stunt na de aansluitingstreffer van Xavier Chavalerin. Dat gevoel was er maar kort. Fabián Ruiz zorgde drie minuten later voor de genadeklap; 1-3.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Door de overwinning zette PSG de concurrentie weer verder op achterstand. RC Lens, dat zaterdag met deze zege op concurrent Olympique Marseille naar de tweede plaats was geklommen, staat op zes punten.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2022/2023

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
38
27
4
7
89-40
+49
85
2
Lens
38
25
9
4
68-29
+39
84
3
Olympique Marseille
38
22
7
9
67-40
+27
73
4
Rennes
38
21
5
12
69-39
+30
68
* Actueel tot en met 8 aug. 2023
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.