Matig Real Madrid stelt teleur bij Real Mallorca

Real Madrid is het seizoen teleurstellend begonnen. De ploeg speelde zeer rommelig en kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel uit bij Real Mallorca.

Matig Real Madrid stelt teleur bij Real Mallorca

In de jacht van Real Madrid om de hegemonie van Barcelona te doorbreken had voorzitter Florentino Pérez zijn portemonnee meerdere keren getrokken. Zijn grootste aankoop was succescoach José Mourinho die zondag doodleuk de Duitse internationals Mesut Özil en Sami Khedira op de bank hield en de Nederlanders Rafael van der Vaart en Royston Drenthe zelfs naar de tribune verwees.

De aankopen Ángel Di María, Ricardo Carvalho en het nieuwe Spaanse wonderkind Sergio Canales hadden wel een basisplaats. De miljoenenformatie moest de eerste wedstrijd uit bij Real Mallorca afwerken. Die club wordt geplaagd door financiële problemen, maar eindigde afgelopen seizoen als vijfde in de Primera División en heeft een uitstekende thuisreputatie. De van Feyenoord overgekomen Jonathan de Guzman had een basisplaats.

De Koninklijke speelde moeizaam. De automatismen moeten nog worden ingeslepen en vedette Cristiano Ronaldo had oogkleppen op. De Portugees creëerde diverse kansen, maar zag zijn teamgenoten vaak over het hoofd en had bovendien zijn vizier niet op scherp staan. Die combinatie pakte slecht uit, omdat Ronaldo uit alle hoeken en standen op het Mallorca-doel probeerde te vuren.

De thuisploeg keek het een tijdje aan en kwam langzaam in de wedstrijd. En naarmate het duel vorderde kreeg Mallorca ook steeds meer kansen, waarvan de grootste in de eerste helft voor Emilio Nsue was. Het eerste bedrijf was matig, het tweede wellicht nog minder. Sporadisch zette Real Madrid een aanval op, maar echt gevaarlijk werd het elftal bijna nooit.

Gonzalo Higuaín mocht alleen op Dudu Aouate af maar de Israëlische goalie had uitstekend oog voor de bal. Ronaldo knalde nog in het zijnet. Heel soms was Mallorca dreigend. De Guzman liet zien dat hij niet alleen in Rotterdam goed een vrije trap kan nemen. Zijn poging verdween net over de lat, buiten bereik van Iker Casillas.

Met het inbrengen van Özil, Khedira en Karim Benzema probeerde Mourinho het tij te keren. Het doel van Real Mallorca werd in de laatste tien minuten flink bestookt, maar Higuaín, Ronaldo en Benzema slaagden er niet in de betrouwbare Aouate te passeren.

Bekijk hier al onze video's