Mathis helpt NY/NJ MetroStars aan zege

Amerikaans international Clint Mathis heeft zijn club NY/NJ MetroStars aan een belangrijke competitiezege op New England Revolution geholpen. De aanvaller speelde zijn eerste MLS-wedstrijd sinds het voor Team USA succesvolle WK in Japan en Zuid-Korea en had met twee assists een groot aandeel in de 2-0 uitzege.

Mathis bereidde na vijf minuten het openingsdoelpunt van de Senegalese spits Mamadou Diallo voor en was vijf minuten vóór tijd de aangever van de 0-2 van Mark Lisi. Door de overwinning blijft MetroStars koploper in de Eastern Division.

Drievoudig Amerikaans kampioen DC United volgt MetroStars op één punt. De ploeg uit Washington versloeg Los Angeles Galaxy na overtime (verlenging) met
1-0 door een Golden Goal van middenvelder Bobby Convey. Het was de zesde overwinning van DC United in zeven thuisduels.

Ook Dallas Burn had tegen Columbus Crew in de verlenging een Golden Goal nodig om tot winst te komen (1-0). De maker was Jason Kreis, die zijn elfde treffer van het seizoen liet aantekenen en daarmee samen met Revolution-aanvaller Taylor Twellman samen de koppositie op de topscorerslijst deelt.

In de Western Division boekte koploper San Jose Earthquakes een moeizame zege op Kansas City Wizards. The Quakes buigden in de slotfase een 0-1 achterstand om in een 2-1 overwinning.