Matchwinner Foor zelf ook verrast: 'Ik zat er al doorheen'

Navarone Foor bezorgde NEC een prachtige rentree in de Eredivisie. Met een daverende knal besliste hij twee minuten voor tijd de wedstrijd tegen Excelsior (1-0).

'Rechts is mijn dribbelbeen, links is mijn schietbeen', verduidelijkte de matchwinner voor de camera van FOX Sports. Zijn bewaker Rick Kruys twijfelde namelijk even, waardoor Foor (foto) net dat beetje ruimte kreeg om uit te halen. 'Het spel viel een beetje dood en ik zat er al doorheen. Dan moet je dat laatste momentje maar pakken.'

NEC-trainer Ernest Faber gaf Foor een compliment voor zijn optreden. 'Hij had een vrije rol. Hij mocht de rechterkant bestrijden, maar ook naar links trekken. Dat deed hij goed', vond Faber, die NEC wel slordig vond spelen na rust. 'De passing was niet zo goed als de laatste weken. En dat kost je de kracht die je aan het eind tekortkomt.'

Excelsior
Fons Groenendijk dacht lang dat zijn Excelsior wel een puntje aan het duel zou overhouden. 'NEC heeft de tweede helft geen uitgespeelde kansen gehad. Van mijn eigen ploeg verwacht ik meer durf, wil ik meer kwaliteit zien aan de bal', zei de trainer, die wel tevreden was over de wedstrijdinstelling. 'Maar je verliest onnodig.'

Excelsior wil dit seizoen wat meer naar voren spelen, maar daarvan kwam in De Goffert nog maar weinig terecht. 'We hebben nog niet veel laten zien vandaag', aldus aanvoerder Sander Fischer. 'Dan moet je de wedstrijd doodmaken.'