Matchfixer Perumal mailde ook over RKC

Reacties

Matchfixer Wilson Raj Perumal (52) en Ibrahim Kargbo mailden in 2009 over meer dan alleen de beruchte wedstrijd tegen FC Utrecht. De Singaporees vroeg de toenmalige middenvelder van Willem II ook om spelers van RKC.

Matchfixer Perumal mailde ook over RKC

'Heb je vrienden in de Jupiler League?', vroeg Perumal aan Kargbo. 'Wat denk je van RKC Waalwijk, daar zijn veel zwarte spelers.'

Een jaar later mailde een zekere Hung Con, volgens de Europol-dossiers een collega uit het Aziatische gokmilieu, naar Perumal. Daarin vroeg hij of Perumal 'RKC en Willem II nog steeds onder controle had'.

Eerder achtte de KNVB al bewezen dat Perumal en Kargbo in die periode een wedstrijd van FC Utrecht poogden te manipuleren. Het OM ondernam in Nederland echter nog geen actie.

In 2011 werd Perumal gearresteerd in Helsinki en ook veroordeeld. Na een jaar cel verhuisde hij naar Hongarije om daar te getuigen in een matchfixingzaak. Inmiddels pakte hij zijn oude carrière weer op.

Vrijdag stuurde de KNVB een brief aan alle clubs om te waarschuwen voor recente activiteiten van Perumal in Nederland. De bond deelde met justitie informatie over benaderingen van spelers, zaakwaarnemers en clubs en het bezoeken van een wedstrijd in de Jupiler League. Het blijkt te gaan om een niet nader genoemde wedstrijd van Jong PSV.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.