KNVB waarschuwt clubs voor beruchte matchfixer

Reacties

De KNVB heeft vanmiddag alle profclubs per brief gewaarschuwd voor de aanwezigheid van matchfixer Wilson Raj Perumal uit Singapore. De afgelopen periode kreeg de voetbalbond meerdere signalen dat hij spelers, clubs en zaakwaarnemers heeft benaderd.

KNVB waarschuwt clubs voor beruchte matchfixer

Perumal is in Singapore en Finland verscheidene malen veroordeeld voor matchfixing. In Nederland dook Perumal eerder al op in het dossier Ibrahim Kargbo. Toen Kargbo speler was bij Willem II, mailde hij met Perumal over het manipuleren van een wedstrijd tegen FC Utrecht. In Nederland heeft dat echter nooit geleid tot een strafzaak.

Hij kwam hier opnieuw op de radar toen hij onder een schuilnaam spelers benaderde, onder meer om ze naar de Finse club Atlantis FC te lokken. De bond heeft aanwijzingen dat hij spelers met valse contracten probeert te verleiden voor hem actief te worden. 'Hiervoor willen wij u vanzelfsprekend waarschuwen', schrijven Gijs de Jong (KNVB), Jacco Swart (ECV), Alex Tielbeke (ECV) en Marc Boele (CED) in een gezamenlijke brief aan de clubdirecties. Ze spreken van 'een van 's werelds beruchtste matchfixers.'

Tevens bezocht Perumal recent een wedstrijd in Nederland. De KNVB bracht eerder de opsporingsdiensten al op de hoogte van de activiteiten van de matchfixer.

In zijn lange carrière als matchfixer was Perumal betrokken bij het fixen van talloze jeugdtoernooien, vrouwenwedstrijden, WK-kwalificatieduels en landentoernooien. Bekend is hij ook van het vervalsen van meerdere vriendschappelijke interlands van Zuid-Afrika, in de aanloop naar het WK 2010.

Aanleiding voor het sturen van deze brief op dit moment, is de matchfix-documentaire Einde Speeltijd!. Daarin luidt de voetbalbond de noodklok over de ontoereikende aanpak van matchfixing in Nederland.

VI-journalisten Tom Knipping en Iwan van Duren hebben meegewerkt aan het tv-programma Einde speeltijd!. Een tweeluik over de geldstromen in het hedendaags voetbal, de eerste uitzending begint zondagavond op NPO2 om 21.05 uur.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.