Mat HSV verliest, Wolfsburg en Bremen delen punten

Ruud van Nistelrooy en Eljero Elia konden niet voorkomen dat Hamburger SV opnieuw verloor. VfL Wolfsburg en Werder Bremen deelden de punten.

SC Freiburg - Hamburger SV 1-0Het duel begon dramatisch voor de bezoekers. Die Rothosen begonnen met Van Nistelrooy in de basis, maar keken al na drie minuten tegen een achterstand aan. Papiss Cissé kon een doorgekopte vrije trap van Julian Schuster aannemen in een vol zestienmetergebied. De spits had vervolgens wel twee pogingen nodig om trefzeker te zijn. Zijn eerste inzet raakte beide palen, maar stuitte via het aluminium weer voor zijn voeten. Van dichtbij tekende Cissé voor de openingstreffer.

In het vervolg kwam HSV iets beter in de wedstrijd. Maar het minieme overwicht kon geenszins vertaald worden naar doelrijpe kansen. Na de rust werd Van Nistelrooy voor het eerst gevaarlijk, maar succesvol werd de Nederlander niet.

Ook de ingevallen Elia kon een 1-0 nederlaag niet meer voorkomen waardoor HSV steeds meer de aansluiting verliest met de topploegen in de Bundesliga. Freiburg nadert de subtop.

VfL Wolfsburg - Werder Bremen 0-0 De wedstrijd tussen VfL Wolfsburg en Werder Bremen was een treffen tussen twee ploegen die dit seizoen verrassend slecht presteren. Na veertien speelronden moesten de teams het respectievelijk doen met de veertiende plaats en de elfde plek.

Voor de onderbreking kregen beide ploegen het niet voor elkaar de opponent te verontrusten. Ook de bij Werder in de spits geposteerde Marko Arnautovic (foto) kon de ban niet breken.

Zowel Torsten Frings (Werder Bremen) als Edin Dzeko (Wolfsburg) liet in de slotfase na te profiteren van een buitenkansje. Na 74 minuten miste Frings een strafschop. Aanvaller Dzeko volgde drie minuten later het voorbeeld van de Duitser. Ook na de twee missers bleven treffers uit, waardoor er doelpuntloos werd besloten.

Eintracht Frankfurt - FSV Mainz 05 2-1 Om de druk op koploper Borussia Dortmund – dat zondag in actie komt – enigszins te vergroten, moest Mainz zaterdag een goed resultaat neerzetten. De ploeg slaagde niet in die opdracht.

In het eerste bedrijf was het openingsdoelpunt van Marco Russ (een volley van vijftien meter) direct een flinke streep door de rekening van de bezoekers.

Nog voor rust kwam de nummer twee van de Bundesliga langszij. Andre Schürrle benutte een strafschop. Het laatste woord was echter aan Theofanis Gekas. De Eintracht-clubtopscorer schoot zes minuten voor het laatste fluitsignaal raak van elf meter en was er zo verantwoordelijk voor dat de drie punten in Frankfurt bleven. Door de voor Mainz gevoelige nederlaag kan Dortmund zondag verder uitlopen. De koploper treft dan FC Nürnberg.

VfB Stuttgart - 1899 Hoffenheim 1-1 De thuisploeg presteert dit seizoen ondermaats. Ook tegen Hoffenheim kwam Stuttgart slecht uit de startblokken. Sejad Salihovic trakteerde het thuispubliek op een vroege teleurstelling: 0-1. Met zijn zwakke rechterbeen schoot hij de bal in de rechterhoek.

Tien minuten voor de onderbreking was het Martin Harnik die voor de gelijkmaker zorgde. Isaac Vorsah (Hoffenheim) haalde het einde van de eerste helft niet. Na een harde charge kreeg de Ghanees een directe rode kaart. Omdat in het tweede bedrijf niet werd gescoord, verdienden beide ploegen een puntje. Stuttgart schiet weinig op met de remise en blijft in de onderste regionen bivakkeren. Hoffenheim blijft subtopper.

Borussia Mönchengladbach - Hannover 96 1-2 Michael Bradley bezorgde de hekkensluiter na achttien minuten een verdiende voorsprong. De gastheer bleef in de eerste helft overeind, maar verloor wel Raul Bobadilla. De aanvaller bezorgde de bezoekers met een domme actie op slag van rust nog een aanknopingspunt. Zijn rode kaart vanwege natrappen hield in dat BMG in de tweede helft met een man minder de voorsprong moest zien vast te houden.

Lang bleef de nipte marge ook daadwerkelijk gehandhaafd. Maar door een kortstondige opleving van Hannover bleef de thuisploeg in mineur achter. Invaller Mike Hanke was verantwoordelijk voor de verdiende gelijkmaker in de 73e minuut. Twee minuten later was de voorsprong voor Hannover al een feit. Didier Ya Konan was de gevierde man: 1-2. Borussia kwam die teleurstelling niet meer te boven en is ook na dit weekend de nummer laatst in Duitsland.

Hannover liep door de winstpartij drie punten in op nummer twee Mainz en wipte over Leverkusen heen, dat zondag in actie komt. Foto: VI Images