Martins Indi straalt van oor tot oor: 'Dit is fantastisch'

Reacties

Na een jaar en zes dagen is Bruno Martins Indi weer voetballer. De 31-jarige verdediger maakte tijdens de uitwedstrijd van AZ tegen PEC Zwolle (0-3) zijn langverwachte rentree en is daar uiteraard ontzettend blij mee.

Martins Indi straalt van oor tot oor: 'Dit is fantastisch'
© Pro Shots
PEC Zwolle
PEC Zwolle
0 - 3
AZ
AZ

Bij een 0-2 voorsprong achtte AZ-coach Pascal Jansen de tijd rijp voor de rentree van Martins Indi. De ervaren verdediger verving David Møller Wolfe in de 71ste minuut en deed dus ruim twintig minuten mee in Zwolle. Achteraf verscheen hij voor de camera van ESPN met een grote glimlach op zijn gezicht.

'Ik ben heel lang weg geweest, maar ik ben keihard blijven werken met een heel team achter me. Het leukste dat ik normaal gesproken doe, kan ik nu uitvoeren. Dit is fantastisch', straalde Martins Indi. Zijn laatste wedstrijd speelde hij op 18 september tegen Ajax. Hij was toen nog onderdeel van de voorselectie van Oranje. Maar Martins Indi moest het WK en de rest van het seizoen bij AZ laten schieten.

'Ik had mijn pees in mijn bovenbeen afgescheurd', legde Martins Indi uit. Daarna had ik een paar set backs, dat heb ik overwonnen. Het was helemaal nieuw voor mij, zo’n lange blessure, maar het was gewoon proberen om zo snel mogelijk en vooral zo goed mogelijk terug te komen. Dat is me gelukt, ik ga nu volledig focussen op lekker voetballer zijn.'

'Het was niet makkelijk, in eerste instantie', vertelde Martins Indi. 'Je moet het allemaal een plaats geven. Ik was heel goed op weg. Maar dat was op dat moment mijn realiteit. Ik heb met ups en downs te maken gehad en uiteindelijk de ups doorgezet. Het was niet makkelijk, maar we staan nu hier, dat is het belangrijkste.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
33
28
4
1
108-20
+88
88
2
Feyenoord
33
25
6
2
88-26
+62
81
3
FC Twente
33
20
6
7
67-35
+32
66
4
AZ
33
19
7
7
67-36
+31
64
* Actueel tot en met 13 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.