Martino: 'Eventuele vraagtekens over Messi nu verdwenen'

Het tweede gelijkspel van Barcelona op rij baart Gerardo Martino geen zorgen. 'Het team is groeiende', zei de trainer na de 1-1 remise in de Champions League bij AC Milan.

Barcelona begon slecht aan het duel in San Siro, zo constateerde middenvelder Xavi na afloop. 'De eerste minuten waren slecht, het ontbeerde ons aan concentratie.'

De teleurstellende openingsfase werd onderstreept door de goal van Robinho, die in de negende minuut profiteerde van defensief geklungel. Javier Mascherano voelde zich schuldig. 'Helaas maakte ik een fout en de ploeg heeft daaronder geleden. Het mag niet gebeuren in zo'n belangrijke wedstrijd.'

Maar de oorzaak voor het eerste puntenverlies van Martino als trainer van Barcelona in Europa lag echter niet alleen bij de Argentijnse verdediger. 'Dit duel was vergelijkbaar met de 0-0 tegen Osasuna. We controleerden de wedstrijd en hadden onze kansen. Maar uiteindelijk mocht het niet zo zijn', aldus de trainer.

Messi, over wie juist twijfels waren over zijn fitheid, was als enige trefzeker. 'Hij deed het goed. En mochten er nog zijn vraagtekens over zijn fysieke gesteldheid, dan zijn die verdwenen na de negentig minuten van vanavond', zei Martino (foto).

De Argentijnse coach maakt zich ondanks het tweede puntenverlies op rij geen zorgen. 'Het team is groeiende, de tegenstander krijgt minder kansen. Aan de ene kant is een punt pakken hier goed, maar aan de andere kant verdienden we meer. Het ontbeerde ons echter in het eerste kwartier aan concentratie.'