Doelpunt Messi is onvoldoende voor zege Barça op AC Milan

Barcelona heeft zijn eerste puntenverlies geleden in de Champions League. AC Milan verdiende tegen de Catalanen een punt in Groep H dankzij onverzettelijkheid (1-1).

Doelpunt Messi is onvoldoende voor zege Barça op AC Milan

Lionel Messi heeft bij zijn eerste basisplaats na drie duels zich weer laten gelden als dé man van Barcelona. Waar hij zaterdag als invaller bij Osasuna (0-0) een eerste puntenverlies niet kon voorkomen, daar zette de Argentijn de Spaanse grootmacht in San Siro wel op het spoor van een succes.

Op aangeven van Andres Iniesta profiteerde Messi in de 23ste minuut dankbaar van de geboden ruimte in de defensie van AC Milan. Met zijn twaalfde treffer in elf duels dit seizoen poetste hij de achterstand weg.

De opleving van Messi was noodzakelijk na een beroerde poging een counter van Milan onschadelijk te maken. De fout van Sergio Busquets was het begin van een opeenstapeling van verkeerd ingrijpen, hetgeen leidde tot de openingstreffer van Robinho. De Braziliaan scoorde in de negende minuut op aangeven van Kaká.

Balbezit
De stap naar een overwinning bleek te hoog gegrepen voor Barcelona, ondanks meer dan zeventig procent balbezit. De ploeg van trainer Gerardo Martino kon moeilijk het gaatje vinden in de zorgvuldig opgebouwde muur van AC Milan, dat het sterke defensieve optreden beloond zag worden met een punt.

AC Milan, waar Mario Balotelli en Urby Emanuelson in de tweede helft invielen, handhaafde zich door het resultaat op de tweede plaats met twee punten achterstand op Barcelona. Celtic is dankzij de 2-1 zege op Ajax de nieuwe nummer drie in Groep H.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen