Martínez neemt Kompany 'gewoon' mee naar WK

Reacties

Vincent Kompany zit 'gewoon' bij de WK-selectie van België. De routinier behoort tot de groep van 23 spelers, maar bondscoach Roberto Martínez houdt Laurent Ciman stand-by. Tot kort voor de openingswedstrijd kan er nog een wijziging plaatsvinden. Voor spits Christian Benteke is de WK-droom voorbij.

Martínez neemt Kompany 'gewoon' mee naar WK

De selectie van De Rode Duivels bestond tot maandagochtend uit 28 spelers. Keuzeheer Martínez heeft nu dus vier spelers definitief laten afvallen. Naast Benteke kunnen ook keeper Matz Sels en verdedigers Jordan Lukaku en Christian Kabasele het eindtoernooi op hun buik schrijven. Laurent Ciman blijft stand-by vanwege de blessure van Kompany.

De centrumverdediger van Manchester City kampte dit hele seizoen al met verschillende blessures, zoals eigenlijk ook al in voorgaande jaren, maar werd in aanloop naar het WK fit. In het oefenduel met Portugal (0-0) van afgelopen vrijdag ging het echter mis. Kompany moest tien minuten na rust naar de kant met een liesblessure, Martínez liet daarop al weten zich grote zorgen te maken over de routinier.

Vooralsnog houdt Martínez zijn aanvoerder dus gewoon bij de groep. De FIFA geeft alle landen tot 24 uur vóór de eerste WK-wedstrijd de tijd om eventuele blessuregevallen te vervangen. De Spanjaard liet maandag op een persconferentie weten dat België met betrekking tot Kompany die gehele periode zal gebruiken om te kijken of hij het kan halen. Zo niet, dan komt Ciman in beeld.

Ophef
Onder de 23 WK-gangers zitten uiteraard ex-Ajacieden Jan Vertonghen (de recordinternational die sinds zaterdag op honderd interlands staat), Thomas Vermaelen en Toby Alderweireld. Ook ex-Eredivisionisten Mousa Dembélé (AZ en Willem II), Nacer Chadli (FC Twente), Dries Mertens (PSV en FC Utrecht) zijn erbij. Andere vedettes zijn Romelu Lukaku, Eden Hazard, Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois.

Over de selectie van België bestond de afgelopen week al de nodige ophef. Eerst besloot Martínez om AS Roma-middenvelder Radja Nainggolan helemaal niet eens in zijn voorselectie op te nemen. Dat leidde tot een hoop onvrede in België, niet in de laatste plaats bij het lijdend voorwerp zelf. Later zouden de vijf afvallers op wel héél opmerkelijke wijze zijn uitgelekt. Er verscheen een foto van de matrassen die de Belgen meenemen naar Rusland, aan het ontbreken van vijf namen op die foto werden direct conclusies verbonden. Van de vijf genoemde spelers zijn er nu drie ook daadwerkelijk afgevallen: Sels, Lukaku en Kabasele.

Definitieve selectie België

Doel: Thibaut Courtois, Simon Mignolet, Koen Casteels.
Verdediging: Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Vincent Kompany, Thomas Vermaelen, Thomas Meunier, Dedryck Boyata.
Middenveld: Kevin De Bruyne, Mousa Dembélé, Axel Witsel, Marouane Fellaini, Yannick Carrasco, Nacer Chadli, Leander Dendoncker, Thorgan Hazard, Youri Tielemans.
Aanval: Eden Hazard, Dries Mertens, Romelu Lukaku, Michy Batshuayi, Adnan Januzaj.

Stand-by: Laurent Ciman.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.