België sluit roerige weken af met teleurstellende vertoning tegen Portugal

Reacties

De oefeninterland tussen België en Portugal is zaterdag geëindigd in een 0-0 gelijkspel. Pep Guardiola noemde eerder op de dag de selectie van België nog 'een unieke selectie', maar imponeren tegen de Europees kampioen deden De Rode Duivels niet.

België sluit roerige weken af met teleurstellende vertoning tegen Portugal

Na een mooie minuut met applaus voor de slachtoffers van de terreurdaad in Luik was het Yannick Ferreira-Carrasco die na een half uur de eerste grote kans van de wedstrijd kreeg. De naar China getrokken flankspeler liet de fans in Brussel bijna juichen, maar schoot na een mooie actie in het zijnet. Portugal nam vervolgens de regie over, maar inzetten van Gonçalo Guedes en Bernardo Silva konden doelman Thibaut Courtois niet verontrusten.

De oefeninterland betekende dat men in België weer eens aan voetballen kon denken. De afgelopen weken stonden vooral in het teken van relletjes rond de nationale ploeg. Het niet oproepen van Radja Nainggolan door bondscoach Roberto Martínez zorgde voor dusdanig veel onrust, dat de Belgische voetbalbond met een statement opriep tot eenheid. De zogenaamde matrassengate die deze week breed werd uitgemeten in de media, was naast grappig ook een pijnlijke situatie.

Er was ook reden voor een klein feestje bij België, want Jan Vertonghen bereikte een mijlpaal. De ex-speler van Ajax speelde tegen Portugal zijn honderdste interland - waarmee hij recordinternational is - maar kon zijn jubileum niet bekronen met een goal. Met links schoot Vertonghen kort na rust hard richting de linkerhoek, maar Beto pareerde knap.

Het bleek een spaarzaam spannend moment in het tweede bedrijf. De tweede helft werd door beide bondscoaches  aangegrepen om vooral veel te wisselen en te experimenteren. De vele wissels haalden het tempo uit het spel en er werd dan ook niet meer gescoord in Brussel. België speelt voor het WK nog een oefeninterland tegen Costa Rica (11 juni), Portugal neemt het 7 juni op tegen Algerije.

Opstelling België: Courtois; Alderweireld, Kompany (55. Boyata), Vertonghen; Meunier, Dembélé (46. Fellaini), De Bruyne, Carrasco (46. Chadli); Mertens (46. Januzaj), R. Lukaku (46. Benteke), E. Hazard (80. T. Hazard)

Opstelling Portugal: Beto; Cédric Soares, Pepe, José Fonte, Guerreiro; Bernardo Silva (78. André Silva), William Carvalho, João Moutinho (87. Bruno Fernandes), João Mário (72. Manuel Fernandes); Gelson Martins (63. Quaresma), Guedes (90+2. Mário Rui)

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.