Martínez maakt zich zorgen na nieuwe blessure Kompany

Reacties

België wist zaterdag niet te imponeren tegen Portugal (0-0), maar smaakmaker Kevin De Bruyne maakt zich niet druk. Over Vincent Kompany bestaan wel zorgen.

Martínez maakt zich zorgen na nieuwe blessure Kompany

De huidige selectie van België wordt ook wel de gouden generatie genoemd, maar op eindtoernooien presteerden De Rode Duivels nog niet. Op het EK in Frankrijk was Wales te sterk voor de Belgen in de kwartfinale, twee jaar eerder sneuvelde België in diezelfde ronde op het WK in Brazilië. De druk is groot op de spelers, maar De Bruyne houdt vertrouwen.

'Het was niet slecht, maar het kan natuurlijk altijd beter', stelt De Bruyne tegenover Belgische media. 'De organisatie stond goed vandaag, ik vond het een stuk beter dan voorheen. We mogen niet vergeten dat dit Portugal geen slechte ploeg is. 0-0 is dus geen slechte uitslag', aldus de spelbepaler van Manchester City na de wedstrijd.

België opent het WK op 18 juni met een wedstrijd tegen Pánama, dus De Rode Duivels hebben nog tijd om zich klaar te stomen voor het mondiale eindtoernooi. 'We weten wat goed en fout ging, maar dat is iets om intern te evalueren. We hebben deze week hard getraind en bij vlagen ging het ook in de wedstrijd goed. We hebben nog een kleine drie weken om ons voor te bereiden op het WK. Iedereen moet fysiek en mentaal scherp zijn om naar Rusland af te reizen.'

Kompany
Wie mogelijk niet meegaat naar het WK, is Kompany. De pechvogel kende de afgelopen jaren veel blessureleed en ook tegen Portugal moest de mandekker de strijd staken. Kort na rust blesseerde Kompany zich bij een verdedigende actie en moest hij zich laten vervangen. Zondag gaat de verdediger naar een ziekenhuis voor een scan, maar bondscoach Roberto Martínez is bezorgd. 'Ik ben ongerust over Vincent, hopelijk weten we zondag meer.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.