Martens verklaart waarom hij Poku verkoos boven Zeefuik

Reacties

AZ-trainer Maarten Martens zag woensdagavond hoe zijn ploeg er in het bekerduel in Rotterdam minder aan te pas kwam tegen Feyenoord dan drie dagen eerder, tijdens de competitiewedstrijd in Alkmaar. Ook verklaarde de Vlaming zijn keuze voor de spitspositie.

Martens verklaart waarom hij Poku verkoos boven Zeefuik
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
2 - 0
AZ
AZ

Waarom het misging in De Kuip? Martens: 'Ze kregen het voor elkaar dat ze makkelijker van kant naar kant speelden, al vond ik dat wij het eerste drukmoment goed voor elkaar hadden. Maar de echte wil om de bal te veroveren, daarin deden we de samenwerking minder goed. Wij waren niet agressief genoeg.'

Ernest Poku was de spits die Vangelis Pavlidis verving, de Griek was geschorst. Waarom Poku in plaats van Lequincio Zeefuik? 'De keuze viel op Ernest omdat hij echt in vorm is. Met zijn snelheid en zijn kwaliteiten aan de bal is hij moeilijk af te stoppen, maar nu waren we niet balvast genoeg. We moesten meer achter de bal aanrennen, dan heb je minder energie om de juiste keuzes te maken', aldus de trainer.

Geen beker, geen Europees voetbal: alle ballen op de competitie, waarin AZ volop meedoet voor Europese plekken. 'We moeten het beter doen dan hetgeen we vandaag toonden. Er zit wel een stijgende lijn in, nu moeten we klaar zijn voor de belangrijke wedstrijd van zaterdag en dan allemaal een hoog niveau halen', blikt Martens vooruit op het duel met Almere City in Flevoland. Dan is in elk geval Pavlidis weer beschikbaar.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer AZ
Meer over AZ
Meer TOTO KNVB-Beker
Meer over TOTO KNVB-Beker
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.