Europese Eredivisie-equipe bijna bekend: bekijk de ticketverdeling

Reacties

FC Utrecht en Go Ahead Eagles duelleren zondagavond om het laatste Europese ticket: een plek in de tweede voorronde van de Conference League. Hoe ziet de ticketverdeling eruit?

Europese Eredivisie-equipe bijna bekend: bekijk de ticketverdeling
© Pro Shots
FC Utrecht
FC Utrecht
nv
1 - 2
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles

Kampioen PSV en vicekampioen Feyenoord hebben zich beide geplaatst voor de hoofdfase van de Champions League. De eerste duels daarin zijn pas tussen 17 en 19 september. Nummer drie FC Twente probeert via de voorronden het miljardenbal te bereiken. De Tukkers stromen op 6 of 7 augustus in de derde kwalificatieronde in; bij uitschakeling in dat stadium of in de play-offs neemt FC Twente deel aan de hoofdfase van de Europa League.

Nummer vier AZ geeft sowieso acte de presence in de hoofdfase van de Europa League, iets dat zeer waarschijnlijk niet geldt voor Ajax, dat in de tweede voorronde van het een na belangrijkste toernooi moet instromen. Tenzij Fiorentina nog zevende wordt in de Serie A en de Conference League wint, maar de kans dat aan voorwaarde één wordt voldaan is extreem klein.

Normaal gesproken zal Ajax zich dus op 25 juli moeten melden in het voorgeborchte van de Europa League. Op diezelfde avond begint FC Utrecht of Go Ahead Eagles aan zijn avontuur in de Conference League, eveneens in de tweede voorronde.

Ticketverdeling Eredivisie-clubs:

Club Toernooi Instroom Eerste duel
PSV CL Hoofdfase 17, 18 of 19 september
Feyenoord CL Hoofdfase 17, 18 of 19 september
FC Twente CL Derde voorronde 6 of 7 augustus
AZ EL Hoofdfase 25 of 26 september
Ajax EL Tweede voorronde 25 juli
FC Utrecht/Go Ahead Eagles ECL Tweede voorronde 25 juli
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.