Marokko zorgt voor megastunt op WK, Duitsland ligt eruit

Marokko heeft donderdagmiddag voor een megastunt gezorgd op het WK. Het Marokkaanse elftal, dat pas voor het eerst op een WK actief is, won van Colombia en plaatst zich als tweede voor de achtste finales. Door de overwinning van Marokko ligt Duitsland eruit.

Marokko
Marokko
1 - 0
Colombia
Colombia

Colombia speelde in de laatste wedstrijd in groep H alleen nog om groepswinst. Na overwinningen tegen Duitsland en Zuid-Korea was het Zuid-Amerikaanse land al door naar de achtste finales. Marokko moest winnen om toch nog een kansje te behouden op de achtste finales, maar dan moest Duitsland wel punten verspelen.

In Perth deden de Marokkaanse vrouwen knap wat ze moesten doen: winnen van Colombia. Alhoewel Colombia bij vlagen de betere ploeg was, bleek de Marokkaanse verdediging stug te zijn. Aan het einde van de eerste helft kwam Marokko zelfs op voorsprong. Nadat Ghizlaine Chebbak een strafschop miste, zorgde Anissa Lahmari in de rebound voor de 1-0. Een bevrijdende treffer, aangezien de Colombiaanse vrouwen in de tweede helft niet meer langszij kwamen.

Zuid-Korea
Zuid-Korea
1 - 1
Duitsland
Duitsland

De Marokkaanse vrouwen moesten daarna hopen op een gunstig resultaat bij Duitsland. Dat gebeurde: het Duitse team kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Zuid-Korea. De Zuid-Koreanen kwamen al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong, waarna Alexander Popp vlak voor rust de Duitse gelijkmaker binnentikte. In de tweede helft moest Duitsland nog een keer scoren, maar Zuid-Korea hield ondanks een paar hachelijke momenten voor eigen doel stand.

De nummer twee van de wereld beëindigde de poulefase daardoor op vier punten. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen de Koreanen had Duitsland kwalificatie nog volledig in eigen hand. Omdat de tweede wedstrijd tegen directe concurrent Marokko met 6-0 was gewonnen, leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Duitse nationale ploeg. Na twee verrassende uitslagen in Australië, konden de Duitsers alsnog hun koffers pakken.

Het is de eerste keer dat de tweevoudig wereldkampioen en achtvoudig Europees kampioen de poulefase van een WK niet overleeft. Op het vorige WK strandde Duitsland in de kwartfinales.