Marica en Pukki Schalke-troeven bij absentie Huntelaar

Schalke 04 moet de strijd om de felbegeerde vierde plaats zaterdagmiddag voortzetten zonder Klaas-Jan Huntelaar. Omdat de Oranje-international zich na zijn knieblessure hoofdzakelijk moet beperken tot individuele trainingen, blijft trainer Jens Keller voor doelpunten afhankelijk van andere spelers.

Marica en Pukki Schalke-troeven bij absentie Huntelaar

Donderdag werkte de Schalke 04-selectie daarom al uit alle hoeken en standen af tijdens de training. Wie zaterdag voor doelpunten moet zorgen is echter nog niet duidelijk. Keller liet zich donderdag tijdens de persconferentie niet in zijn kaarten kijken en wilde niet verklappen wie in de belangrijke wedstrijd tegen Eintracht Frankfurt in de spits staat.

Met Ciprian Marica en Teemu Pukki heeft Keller twee troeven in handen. Marica startte de laatste drie competitieduels, waarin Schalke zeven punten pakte, in de basis en had met een doelpunt een significant aandeel in de 2-0 zege op Werder Bremen. Pukki verving zijn Roemeense concurrent in die wedstrijden telkens en de Fin deed dat getuige twee goals met verve.

Keller staat dus voor een lastige keuze in aanloop naar het treffen van zaterdag met de directe concurrent. Frankfurt staat zesde en heeft slechts vier punten minder dan Schalke, dat bij puntenverlies bovendien het risico loopt dat nummer vijf SC Freiburg de plaats overneemt die recht geeft op de voorrondes van de Champions League.

Toch vindt Keller dat Schalke het seizoenslot met vertrouwen tegemoet kan zien, ook al krijgt het met Frankfurt, Borussia Mönchengladbach, Hamburger SV en Freiburg nog vier concurrenten tegenover zich. 'Teams die meevoetballen liggen ons beter dan ploegen die alleen maar verdedigen. En we hebben het volledig in eigen hand hoe dicht we de concurrentie tijdens de eindspurt in de buurt laten komen.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen