Veerkrachtig Schalke zonder Huntelaar in slotfase gelijk

Schalke 04 heeft in de absolute slotfase nog een punt gered in de wedstrijd tegen Bayer Leverkusen (2-2). Invaller Teemu Pukki ontpopte zich tot Man van de Wedstrijd, door in twintig minuten twee keer te scoren.

De thuisploeg moest aantreden zonder de geblesseerde Klaas-Jan Huntelaar. Zijn vervanger, Ciprian Marica, lukte het nauwelijks om voor gevaar te zorgen. Na 39 minuten viel het eerste doelpunt in Gelsenkirchen, in het voordeel van Leverkusen.

Simon Rolfes opende op slag van rust de score. In de tweede helft hield Schalke het nog geen kwartier vol of de bal lag alweer in het net achter keeper Timo Hildebrand. Michal Kadlec verdubbelde in de 58ste minuut de tussenstand.

Bij Schalke werd Marica vervolgens gewisseld voor Teemu Pukki, die vijf minuten nadat hij in het veld stond de aansluitingstreffer liet aantekenen. Naarmate de minuten verstreken werd Schalke steeds gevaarlijker.

Uiteindelijk verliet Schalke alsnog met een punt het veld, doordat Ömer Toprak in de laatste minuut een overtreding beging die met rood werd bestraft. De toegewezen strafschop werd benut door Raffael.

Het gelijkspel had weinig gevolgen voor de stand. Leverkusen is derde met acht punten achterstand op Borussia Dortmund, terwijl Schalke vier punten minder heeft dan Leverkusen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.