Schalke hoopt op Huntelaar tegen concurrent Eintracht

Klaas-Jan Huntelaar maakt mogelijk over twee weken zijn rentree voor Schalke 04. Dan speelt de club uit Gelsenkirchen de subtopper bij Eintracht Frankfurt.

Schalke hoopt op Huntelaar tegen concurrent Eintracht

'Als alles volgens plan verloopt, kan hij er op 20 april tegen Eintracht Frankfurt weer staan', vertelt trainer Horst Heldt aan Bild. Huntelaar scheurde begin maart een binnenband van zijn linkerknie. Met Eintracht is Schalke nog volop in de strijd om de vierde plaats, die aan het einde van het seizoen recht geeft op kwalificatie voor de voorronde van de Champions League.

Door de kwetsuur moest Huntelaar onder meer de met 2-3 verloren return tegen Galatasaray met Wesley Sneijder in de Champions League missen. Ook de twee WK-kwalificatiewedstrijden van Oranje tegen Estland en Roemenië (3-0, 4-0) gingen aan de spits voorbij.

Over de terugkeer van Huntelaars ploeg- en landgenoot Ibrahim Afellay is Heldt minder zeker. De van Barcelona gehuurde aanvallende middenvelder kampt nog altijd met een spierblessure in zijn rechterbovenbeen. 'Het zou kunnen dat hij nog voor ons speelt.' In de zomer keert Afellay waarschijnlijk terug naar Catalonië, waar hij nog tot medio 2015 onder contract staat.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen