Huntelaar keert weer terug op trainingsveld van Schalke

Klaas-Jan Huntelaar is weer een stap dichter bij zijn rentree. De Oranje-international heeft bij Schalke 04 dinsdag het trainingsveld weer betreden.

Huntelaar keert weer terug op trainingsveld van Schalke

Huntelaar startte 's ochtends met de looptraining. Dat is de uitkomst van een maand lang revalideren, hetgeen nodig was na de blessure die hij opliep tijdens het duel met Borussia Dortmund (2-1 zege). Huntelaar hield aan het treffen met de aartsrivaal een knieblessure over.

Door de kwetsuur moest Huntelaar onder meer de met 2-3 verloren return tegen Galatasaray met Wesley Sneijder in de Champions League missen. Ook de twee WK-kwalificatiewedstrijden van Oranje tegen Estland en Roemenië (3-0, 4-0) gingen aan de spits voorbij.

Huntelaar kwam dit seizoen tot slechts zeven treffers in de 22 competitiewedstrijden die hij speelde. Dat aantal valt in het niet bij de 29 doelpunten van het vorige seizoen, waarin hij zich tot topschutter van de Bundesliga kroonde.

De kans dat Huntelaar zaterdag tegen Bayer Leverkusen al van de partij is, is klein. 'Als alles volgens plan verloopt, kan hij er op 20 april tegen Eintracht Frankfurt weer staan', vertelde directeur Horst Heldt eerder.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen