Marcelo is klaar met Lyon-fans en dient transferverzoek in

Reacties

Marcelo hoopt in januari te kunnen vertrekken bij Olympique Lyon. De verdediger is de gebeten hond bij een deel van de achterban van de Franse topclub, wat onlangs nog bleek toen de Braziliaan op een spandoek werd vergeleken met een ezel.

Marcelo is klaar met Lyon-fans en dient transferverzoek in
© Pro Shots

Dat een lid van de harde kern van Lyon het zelfs nodig vond om met dit spandoek het veld te betreden, slechts een paar minuten nadat de club zich had gekwalificeerd voor de achtste finale van de Champions League, is hard aangekomen bij Marcelo. Hoewel de spelers onder leiding van aanvoerder Memphis Depay de fan aanspraken op zijn gedrag en het spandoek afpakten, geeft technisch directeur Juninho toe dat de verdediger niet langer voor Lyon wil spelen.

'Het is een zeer lastige situatie. Eén fan had een persoonlijk probleem met Marcelo. Slechts één fan, dat moeten we niet vergeten. Alleen gaat het wel om een van de leiders van de supportersgroep Bad Gones, dus is heel die groep nu tegen Marcelo. Ik vind het heel erg dat dit is gebeurd. Marcelo werkt elke dag keihard om zichzelf te verbeteren. Vorig seizoen was hij een vaste basisspeler, dit seizoen is hij wisselspeler. Desondanks hebben we nog nooit een wanklank gehoord van hem. Hij blijft zich ook inzetten voor Lyon, maar we zijn wel op een bepaald punt beland', aldus Juninho tegenover Esporte Interativo.

De technisch directeur hoopt dat in januari een oplossing gevonden kan worden die voor alle partijen positief is. 'Marcelo heeft mij gevraagd om hem te laten vertrekken. Maar hij snapt ook dat hij hier nog een contract voor anderhalf jaar heeft. Marcelo is een ervaren speler, onze derde centrale verdediger die behoorlijk vaak speelt en het dan vaak ook goed doet. We proberen nu een oplossing te vinden voor hem. Als dat niet lukt, moeten we op een andere manier met deze situatie omgaan. Dat doet hij nu ook al heel professioneel en het zou kunnen dat hij dat tot het einde van het seizoen moet doen, omdat we hem nodig hebben.'

'Als Memphis onrecht ruikt of ziet dan komt hij in actie'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Olympique Lyon
Meer over Olympique Lyon
Meer Marcelo
Meer over Marcelo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.