Harde kern Lyon na clash met Memphis: 'Jij bent de leider die we nodig hebben!'

Reacties

Dinsdag stond Memphis Depay lijnrecht tegenover de harde kern van Olympique Lyon, maar de Nederlandse aanvoerder van de Franse ploeg heeft met zijn gedrag juist het respect van diezelfde supporters gewonnen. Dat blijkt uit een open brief van de fans, gericht aan Memphis.

Harde kern Lyon na clash met Memphis: 'Jij bent de leider die we nodig hebben!'
© Pro Shots
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais
2 - 2
RB Leipzig
RB Leipzig

Afgelopen dinsdag was voor Lyon een dag van uitersten. In het afsluitende Champions League-groepsduel met RB Leipzig zorgde Memphis met een late gelijkmaker voor een ware ontsnapping: de Fransen plaatsten zich door de goal van de Nederlander (2-2) op het nippertje voor de achtste finale. Niet veel later kwam het echter tot een clash tussen Memphis en de harde kern van Lyon.

Na de wedstrijd kwam er namelijk een supporter het veld op met een spandoek. Daarop was het hoofd van een ezel te zien, maar daarbij de tekst Marcelo, wegwezen. De ex-verdediger van PSV ligt bij de Lyon-supporters al langer zwaar onder vuur, maar Memphis toonde zich niet gediend van het gedrag van de fans. Hij stormde op de man met het spandoek af en probeerde het af te pakken. Daarop kwam het tot een kleine confrontatie tussen de spelersgroep en een deel van de fans.

Direct na afloop reageerde Memphis tegenover de Franse tv woedend. 'Ik ben boos, heel boos, maar ik moet voorzichtig zijn, ik moet rustig blijven', aldus de Nederlander. 'Ik rende naar die supporter toe en zei: "Doe die vlag weg." Wie neemt er nu de tijd om een ezel op een vlag te schilderen? En waarom vraag je jezelf dan niet af waarom je zoiets doet? Als je naar het stadion komt, moet je ons steunen, maar zij spugen op ons. Ze spugen op ons! Dat heb ik nog nooit gezien.'

Vechtersmentaliteit
De harde kern van Lyon heeft zaterdag vervolgens een open brief aan Memphis gepubliceerd. 'Wat het probleem met Marcelo betreft: wij vinden dat dat al lang geleden opgelost had moeten zijn', zo verdedigen de fans de actie van dinsdag. 'We hebben in juni en oktober al met de voorzitter om tafel gezeten om te vertellen dat we zijn gedrag onacceptabel vinden. Hij heeft namelijk de zeer irritante gewoonte om heel weinig respect voor onze club, zijn publiek en de harde kern te tonen.'

De reactie van Memphis is (opvallend genoeg) echter in zeer goede aarde gevallen bij de harde kern. 'Het siert jou, en het is terecht, dat je een teamgenoot wil helpen. Met jouw manier van handelen en later je uitspraken, plus de mentaliteit die je dinsdag hebt laten zien, heb je bewezen dat jij de leider bent die we nu zo hard nodig hebben! Ook al is het tussen ons niet altijd koek en ei geweest: de normen, waarden en vechtersmentaliteit die je hebt laten zien, passen perfect bij die van ons.'

Zondag neemt Lyon het thuis op tegen Stade Rennes, om 17.00 uur.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.